Un român înarmat cu un topor a fost împușcat mortal de polițiști în Viena, după ce și-a omorât iubita

Postat la: 13.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Un român înarmat cu un topor a fost împușcat mortal de polițiști în Viena, după ce și-a omorât iubita

Un român în vârstă de 26 a fost împușcat mortal de polițiștii din Viena, după ce i-a atacat cu un topor. Bărbatul își omorâse iubita în vârstă de 22 de ani cu puțin timp înainte.

S-a întâmplat în Floridsdorf - Viena, unde, miercuri seara, a avut loc o operațiune de amploare, la care au intervenit peste 100 de polițiști și un echipaj de salvare. Intervenția avut loc în jurul orei 21, după ce poliția a fost alertată de doi colegi de serviciu ai unei femei chiliene, în vârstă de 22 de ani. Victima le ceruse ajutorul celor doi prin SMS, de teama colegului ei de cameră, un român de 26 de ani.

Într-o convorbire video, unul dintre colegi îl văzuse pe bărbat atacând-o. Colegul s-a deplasat apoi la adresa tinerei, împreună cu o cunoștință, în timp altcineva a sunat la numărul de urgență al poliției. Atacatorul a fost găsit de polițiști la bustul gol, lovind cu un topor. Spărsese un geam al unui apartament de la parterul clădirii, era plin de sânge și îi amenința pe oamenii care îi ieșeau în cale. Când i-a văzut pe ofițeri, românul a alergat spre ei și a lovit cu toporul în mașina de poliție.

„S-a transformat rapid într-o situație periculoasă", a explicat purtătorul de cuvânt al poliției, Markus Dittrich, potrivit Der Standard. Un ofițer de poliție l-a împușcat pe românul agresiv, iar acesta din urmă a murit. În timpul incidentului, un polițist a suferit răni ușoare. Abia ulterior, ofițerii au găsit-o pe femeia de 22 de ani, de origine chiliană, în apartamentul din apropiere, moartă, cu răni grave la cap. Potrivit stadiului actual al anchetei, se presupune că bărbatul a ucis-o cu un topor. Românul ar fi suferit de psihoză și era deja în evidența poliției, care mai intervenise la un incident în care a fost implicat.

loading...
PUTETI CITI SI...