Un șofer român va trebui să plătească despăgubiri de un milion de euro după un accident în Italia

Postat la: 03.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Un șofer român va trebui să plătească despăgubiri de un milion de euro după un accident în Italia

Un șofer român de TIR va trebui să plătească despăgubiri în valoare de un milion de euro după ce în 2017 a provocat un accident rutier în Italia în urma căruia două persoane au decedat, iar alte cinci au fost rănite, informează publicația Il Secolo XIX, preluată de Mediafax.

Pe data 26 martie 2017, camionul condus de șoferul român a ieșit de pe carosabil pe autostrada A10 din Italia, între Albisola şi Celle, vehiculul intrând în mai mulți muncitori aflați pe marginea drumului. În urma impactului și-au pierdut viața doi muncitori, iar alți cinci au fost răniți.

Bărbatul a fost arestat după incident, fiind acuzat de omor multiplu. Anchetatorii au stabilit că individul nu consumase băuturi alcoolice sau substanţe interzise înainte de accident, însă șoferul a pierdut controlul vehicului într-o curbă, iar camionul s-a răsturnat și a lovit câțiva muncitori ce lucrau pe marginea carosabilului.

Gian Maria Gandolfo, avocatul șoferului român, a prezentat chitanţele pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor. Presa italiană a menționat că cel mai probabil șoferul român va fi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

loading...
PUTETI CITI SI...