Un nou grup de mutații Covid numit FLiRT face ravagii. Internările cresc de la o săptămână la alta în Marea Britanie

Postat la: 23.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Un nou grup de mutații Covid numit FLiRT face ravagii. Internările cresc de la o săptămână la alta în Marea Britanie

Experți din Marea Britanie avertizează că pandemia Covid „nu a dispărut", în condițiile creșterii infecțiilor și a spitalizărilor despre care se crede că au fost cauzate de noi variante ale virusului, scrie „The Independent". Potrivit experților citați de cotidian, un nou grup de mutații Covid a apărut recent și este denumit colectiv FLiRT.

Conform Agenției de Securitate Sanitară din Regatul Unit (UKHSA), numărul internărilor în spitale din cauza Covid a crescut cu 24% în ultima săptămână, cu 3,31 cazuri la 100.000 de persoane față de 2,67 la 100.000 în săptămâna precedentă. Profesorul Lawrence Young, virusolog la Universitatea Warwick, a declarat că cifrele ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care cred că virusul a dispărut. „Virusul nu a dispărut și cu siguranță nu este o infecție sezonieră. O combinație de noi variante de virus, mai infecțioase, și scăderea imunității contribuie foarte probabil la aceste niveluri crescute de infecție. Speranța este că acest lucru nu va duce la un val mare de infecție, dar trebuie să fim foarte atenți", a declarat el.

Cifrele UKHSA arată că în săptămâna până în 12 iunie au fost 2.053 de cazuri de Covid, o creștere de 7% față de săptămâna anterioară. Majoritatea celor bolnavi sunt vârstnici.

Agenția de sănătate publică a declarat că termenul FLiRT a fost inspirat de numele mutațiilor din codul genetic al variantelor. Potrivit UKHSA, trei șiruri ale variantei FLiRT denumite KP.1.1, KP.2 și KP.3 au fost responsabile pentru 40% din toate cazurile de Covid din Regatul Unit începând cu aprilie 2024.

Autoritățile sanitare continuă să monitorizeze datele referitoare la noile variante atât în Marea Britanie, cât și la nivel internațional, evaluând gravitatea acestora și eficacitatea continuă a vaccinurilor.

loading...
PUTETI CITI SI...