Un activist de mediu care a sunat la 112 pentru a sesiza un transport suspect de buşteni a fost atacat sub ochii poliţiştilor. "Te omor în direct!"

Postat la: 15.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Un activist de mediu care a sunat la 112 pentru a sesiza un transport suspect de buşteni a fost atacat sub ochii poliţiştilor.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost agresat fizic şi verbal de doi tineri, după ce a sunat la 112 ca să sesizeze un transport suspect de buşteni.

Momentul atacului a fost filmat chiar de victimă care făcea o transmisie live pe contul său de Facebook. În înregistrare se aude, într-o primă fază, cum activistul îi reproşează unui tânăr că-l loveşte şi-l avertizează că va folosi filmarea ca probă în anchetă.

În acel moment un alt tânăr, îmbrăcat într-un tricou roşu, îşi pierde cumpătul reuşeşte să se elibereze din mâinile unui poliţist şi-l loveşte pe Daniel Bodnar. Acelaşi agresor îl ameninţă pe activist că-l omoară în direct. „Te omor în direct!", a spus acesta.

La un moment dat, bătăuşii au plecat după ce în zonă au ajuns la multe echipaje de poliţie. Între timp, la depozitul ocolului silvic s-au adunat şi peste o sută de persoane care susţin lupta activiştilor de mediu cu hoţii de lemne. Oamenii au fost martori la incident pe Facebook şi au venit să-l susţină pe Daniel Bodnar.

Într-un interviu acordat presei locale, Daniel Bodnar a explicat că Poliţia s-a autosesizat după incident şi a dechis un dosar penal.

„Mi-au spart parbrizul la maşină. Au aruncat cu pietre în maşina mea şi a lui Iulian (n.red Iulian este un alt activist de mediu). Inclusiv pe agentul de poliţie l-au îmbrâncit ca pe un jalon. Dacă lucrurile vor continua aşa, situaţia devine dramatică în Bucovina. Poliţia de deschis un dosar penal. S-au sesizat din oficiu", a declarat Daniel pentru stirisuceava.net.

După inventarierea lemnului din camion, faţă de avizul de însoţire poliţiştii au constatat diferenţe privind cantitatea în metri cubi şi numărul de piese. Firma a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei.

Totodată inspectorii ISCTR au sancţionat şoferul cu 2.800 de lei pentru depăşirea gabaritului şi cu 6.000 de lei pentru refuzul cântarului.

Duminică seară, cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. Ei sunt cercetaţi penal pentru lovire, ameninţare şi distrugere.

loading...
PUTETI CITI SI...