Transmisia online a semifinalei Eurovision 2019, atacată de hackeri. Au difuzat imagini din satelit cu explozii plasate în tel Aviv

Postat la: 16.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Transmisia online a semifinalei Eurovision 2019, atacată de hackeri. Au difuzat imagini din satelit cu explozii plasate în tel Aviv

Incidentul a avut loc marți, după începerea primei semifinale Eurovision 2019. Transmisiunea companiei Kan a fost întreruptă cu imagini surprinse prin satelit, care ilustrau explozii în oraşul israelian pe un fundal muzical ameninţător. Transmisiunea televizată - atât în ţara gazdă, cât şi pe plan internaţional - nu a avut de suferit.

Eldad Koblenz, directorul executiv al firmei, a afirmat că gruparea Hamas este de vină pentru această acţiune. „Ştim că, la un anumit punct a existat o tentativă, aparent operată de Hamas, de a prelua controlul asupra transmisiei noastre digitale", a declarat el. „Sunt încântat să afirm că, în câteva minute, am reuşit să recuperăm controlul asupra acestui fenomen", a adăugat acesta, potrivit Mediafax. Organizaţia palestiniană Hamas nu a răspuns la acuzaţii.

Acţiunea a avut loc în contextul în care, la începutul lunii, între grupul paramilitar Hamas şi autorităţile israeliene au existat ciocniri repetate timp de trei zile. Prima semifinală a concursului Eurovision 2019 a avut loc marți, 14 mai. În concurs au intrat următoarele țări: Cipru, Muntenegru, Finalanda, Polonia, Slovenia Republica Cehă, Ungaria, Belarus, Serbia, Belgia, Georgia, Australia, Islanda, Estonia, Portugalia, Grecia și San Marino.

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2019 va avea loc joi, 16 mai. Ester Peony, reprezentanta României la ediția din acest an, cu piesa „On a Sunday", va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs.Alături de reprezentanta României, în a doua semifinală participă: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.Finala Eurovision 2019 va avea loc pe 18 mai.

loading...
PUTETI CITI SI...