TOP 5 criptomonede utile cu potențial

Postat la: 26.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

TOP 5 criptomonede utile cu potențial

Bitcoin nu numai că a fost un model de tendințe, introducând un val de criptomonede construite pe o rețea descentralizată peer-to-peer, dar a devenit și un standard pentru criptomonede, inspirând o legiune de adepți în continuă creștere.

Deoarece nu este singura criptomonedă disponibilă, este esențial să ne uităm la altcoins și să aflați care, în afară de Bitcoin, se descurcă bine si poate avea potențial. Iată câteva criptomonede care s-au păstrat de-a lungul ascensiunilor abrupte ale prețurilor și scăderilor.

1. Ethereum (ETH)

Prima alternativă Bitcoin de pe lista noastră, Ethereum (ETH), este o platformă software descentralizată care permite contractelor inteligente și aplicațiilor descentralizate (dApps) să fie construite și rulate fără nicio perioadă de funcționare, fraudă, control sau interferență din partea unei terțe părți. Scopul din spatele Ethereum este de a crea o suită descentralizată de produse financiare pe care oricine din lume le poate accesa liber, indiferent de naționalitate, etnie sau credință.

Acest aspect face ca implicațiile pentru cei din unele țări să fie mai convingătoare, deoarece cei fără infrastructură de stat și identificări de stat pot avea acces la conturi bancare, împrumuturi, asigurări sau o varietate de alte produse financiare.

2. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) este o criptomonedă utila care funcționează ca metodă de plată pentru taxele asociate tranzacționării pe Binance Exchange. Este a treia cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră. Cei care folosesc jetonul ca mijloc de plată pentru schimb pot tranzacționa având o reducere.

Blockchain-ul Binance Coin este, de asemenea, platforma pe care funcționează schimbul descentralizat al Binance. Bursa Binance a fost fondată de Changpeng Zhao și este una dintre cele mai utilizate burse din lume pe baza volumelor de tranzacționare.

3. Ripple (XRP)

XRP este simbolul nativ pentru XRP Ledger, creat ca sistem de plată de către Ripple în 2012. XRP Ledger utilizează un mecanism de consens numit XRP Ledger Consensus Protocol, care nu utilizează dovada de lucru sau dovada de miză pentru consens și validare. În schimb, aplicațiile client semnează și trimit tranzacții către serverele registrului. Serverele compară apoi tranzacțiile și concluzionează că tranzacțiile sunt candidate pentru intrarea în registru. Poți cumpăra Ripple simplu si rapid prin intermediul platformelor de tranzacționare.

4. Cardano (ADA)

Cardano (ADA) este o criptomonedă „Ouroboros proof-of-stake" creată cu o abordare bazată pe cercetare de către ingineri, matematicieni și experți în criptografie. Proiectul a fost co-fondat de Charles Hoskinson, unul dintre cei cinci membri fondatori inițiali ai Ethereum. După ce nu a fost de acord cu direcția pe care o lua Ethereum, a plecat și mai târziu a ajutat la crearea lui Cardano.

Echipa din spatele Cardano și-a creat blockchain-ul prin experimente extinse și cercetări evaluate de colegi. Cercetătorii din spatele proiectului au scris peste 120 de lucrări despre tehnologia blockchain pe diverse subiecte.

Cardano își propune să fie sistemul de operare financiar din lume, prin stabilirea de produse DeFi similare cu cele ale Ethereum, oferind soluții pentru interoperabilitatea în lanț, frauda alegătorilor și urmărirea contractelor legale, printre altele.

5. Solana (SOL)

Fondată în 2017, Solana este o platformă blockchain concepută pentru a susține aplicații descentralizate (dApps). Denumită și „ucigașul Ethereum", Solana efectuează mult mai multe tranzacții pe secundă decât Ethereum. În plus, percepe comisioane de tranzacție mai mici comparativ cu Ethereum.

Solana și Ethereum pot utiliza contracte inteligente, care sunt esențiale pentru rularea aplicațiilor de ultimă generație, inclusiv finanțare descentralizată (DeFi) și jetoane nefungibile (NFT). Cu toate acestea, cele două au unele diferențe fundamentale.

Ethereum folosește un blockchain proof of work (PoW), ceea ce înseamnă că minerii concurează pentru a rezolva puzzle-uri complexe care duc la validarea tranzacțiilor, făcând această tehnologie mai consumatoare de energie și, prin urmare, mai dăunătoare mediului. În schimb, Solana folosește proof of stake (PoS), despre care se spune că este mai puțin dăunătoare decât PoW.

Daca ți-am stârnit interesul pentru domeniul crypto, afla cum poți cumpăra criptomonede la cel mai bun curs.

loading...
PUTETI CITI SI...