Tipuri de filtre și cum să le utilizezi în instalații și sisteme

Postat la: 10.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Tipuri de filtre și cum să le utilizezi în instalații și sisteme

Pe cât de importante sunt componentele unui sistem de încălzire sau al unui sistem de circulare al apei, nimic nu este mai important decât modul în care protejezi acel sistem și îl ferești de pericole. Menținerea și protejarea unei instalații în care circulă apa este extrem de importantă și poate face diferența dintre un sistem care are o durată de viață de 10 ani și unul cu o durată de viață de 20 de ani. Acea diferență este făcută de modul în care tu previi daunele, defecțiunile sau depunerile de reziduuri.

Iar cel mai bun mod pentru a preveni ca aceste lucruri să se întâmple este prin atașarea de filtre la noul tău sistem sau instalație. Filtrele sunt de mai multe tipuri, dar astăzi îți vom vorbi despre cele mai importante dintre ele.

Filtru antimagnetită

Magnetita nu este altceva decât o acumulare de reziduuri și resturi metalice sau feroase care se adună pe instalația de răcire sau încălzire, dar și în majoritatea instalațiilor unde circulă mereu apă menajeră sau apă care nu a fost încă filtrată. Ceea ce face un filtru antimagnetită pentru instalația ta cu centrală termică este să protejeze acest sistem și componentele ei importante împotriva acestor resturi minuscule de metale și praf de origine feros. Filtrul antimagnetită este conceput pentru a funcționa cu ajutorul unui principiu magnetic. Acesta atrage și menține particulele feroase și neferoase cu ajutorul unui câmp magnetic.

Apa din instalația ta nu va mai avea astfel de impurități, iar componentele ei, cât și echipamentele electronice din locuința ta vor fi mai în siguranță. Chiar dacă o mașină de spălat nu face parte din instalația de încălzire, apa cu impurități va reuși să provoace daune inclusiv acesteia. Așadar, filtrul antimagnetită este primul pe care ar trebui să îl montezi unei instalații de circulare a apei.

Filtru Y pentru impurități

Filtrul pentru impurități este unul dintre filtrele care este caracterizat drept unul dintre cele mai importante consumabile ale unui astfel de sistem. Este în special folosit în sistemele cu centrale termice deoarece are capacitatea de a proteja sistemul de impurități, resturi de rugină și multe alte particule generate în urma încălzirii agentului termic. Este un filtru care protejează caloriferele și menține sănătoasă instalația pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Filtrul cu sită

Filtrul cu sită este folosit pentru a proteja centrala termică chiar și de cele mai mici particule ce pot pătrunde în sistem. De cele mai multe ori, un astfel de filtru funcționează cu ajutorul unui cartuș de bumbac. Apa trece prin acesta, iar filtrul are capacitatea de a opri chiar și cele mai mici particule și impurități. El se poate înlocui sau spăla, iar perioada medie în care funcționează cu un randament optim este de 2 ani. 

Concluzie

Centralele termice sunt dispozitive sofisticate, concepute pentru a avea o durată de viață extrem de mare, dar acest lucru poate fi îndeplinit numai dacă utilizatorul face exact ceea ce trebuie. Filtrele nu sunt scumpe, dar reprezintă o investiție importantă pentru oricine.

loading...
PUTETI CITI SI...