Teste Covid-19 falsificate și vândute pentru 300 de lei pentru vacanțe. Infractor reținut si agentie de turism in vizor!

Postat la: 10.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Teste Covid-19 falsificate și vândute pentru 300 de lei pentru vacanțe. Infractor reținut si agentie de turism in vizor!

Un vâlcean a fost reținut după ce a vândut, pentru 300 de lei, teste COVID falsificate, în special pentru vacanțe. În vizor este și o agenție de turism. De aici au fost ridicate bunuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptelor.

Poliţiştii din Bucureşti au făcut, marți, două percheziţii în județul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals, anunță joi Poliția Capitalei. Din date a reieșit că, în perioada februarie 2021 - prezent, un bărbat de 51 de ani ar vinde celor interesați, în special celor care doresc să călătorească în afara țării, pentru 300 de lei, buletine de analize medicale falsificate cu rezultatul negativ la virusul SARS-COV-2. Suspectul, împreună cu un alt bărbat de 44 de ani, au fost audiați.

Din probatoriu a rezultat că bărbatul de 51 de ani ar fi vândut mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăți. De asemenea, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani. Totodată, de la o agenție de turism dintr-un județ au fost ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor. Cercetările continuă cu bărbatul de 51 de ani reținut.

 

loading...