Sute de turişti români, blocaţi pe insula Samothraki. Incendii puternice şi feriboturi defecte

Postat la: 13.08.2019 11:29 | Scris de: ZIUA NEWS

Sute de turişti români, blocaţi pe insula Samothraki. Incendii puternice şi feriboturi defecte

Panică pe insula Samothraki, aflată în apropiere de insula Thassos. Portul de pe insulă a fost cuprins de flăcări. În acelaşi timp, feriboturile au întâmpinat probleme tehnice. Aproximativ 1.500 de turişti români, bulgari, sârbi şi francezi au rămas blocaţi pe insula grecească. De altfel, sute de români sunt în situaţia respectivă.

Cântăreţul de muzică rock Cristi Minculescu a imortalizat incendiul de pe insulă şi a publicat pe pagina sa de Facebook imaginea. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a primit mai multe solicitări de la persoanele blocate pe insulă, iar aceştia s-au coordonat şi comunică permanent cu turiştii români.

"Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222", transmit reprezentanţii MAE.

loading...