Sorin Câmpeanu îl umple de rahat pe "profetul mincinos": Cifrele reale arata ca doar 9% din copiii infectati au ajuns sa solicite îngrijiri medicale!

Postat la: 19.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Sorin Câmpeanu îl umple de rahat pe

Octavian Jurma, numit si "profetul mincinos", precum si "specialistul in nimic", dar care e amplu mediatizat de televiziunile vacciniste ale lui Arafat, a lansat, în spațiul public, o "profeție" înspăimântătoare: România va ajunge, săptămâna viitoare, la o rată de infectare atât de mare încât spitalele vor interna 1.000 de copii pe zi. Bineinteles ca nici asta nu s-a adeverit!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a scos cifrele adevărate și le-a făcut publice. Citând date ale Ministerului Sănătăţii, Cîmpeanu dovedește că ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni Covid este 8,6% din totalul internărilor. De asemenea, gradul de ocupare a paturilor Covid, în funcţie de care se decide trecerea în online a unităţilor de învăţământ, variază între 4%, în Mehedinţi, şi 39% în Suceava. În Capitală, gradul de ocupare este în continuare 16%.

"La nivelul zilei de ieri, 18 ianuarie, conform informarii oficiale furnizate de MS, erau spitalizati 337 copii din totalul de 3896 persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați. Astăzi, 19 ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași - 8,6%. Precizam că ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%.

În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de jumătate în raport cu media națională. Tot astăzi, 19 ianuarie, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid variază între 4% (Mehedinți), 7% (Brașov, Covasna și Gorj) și 39% (Suceava). București-Ilfov se menține la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid.", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Si Rafila dă de pământ cu Jurma

Ministrul Sănătății, Alexandra Rafila, a dezmințit anunțurile panicarde privind numărul mare de copii care ar fi infectați cu covid, spunând că nu sunt adevărate. „Am văzut în spaţiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați. Sunt informații neadevărate. I-am pus la dispoziție domnule ministru Cîmpeanu toate cifrele oficiale, care arată și tendința, nu numai cifra dintr-o anumită zi. Ieri erau 11 copii internați la Secția de Terapie Intensivă, cu 10 mai puținu decât în ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internați, iar numărul de copii afectați și care erau internați în spital era de 338. În mod evident, ne preocupă funcționarea sistemului de sănătate, asigurarea asistenței medicale. Cred că această abordare legată de facilitarea testării va duce la controlul pandemiei, pentru că un caz diagnosticat și izolat, automat nu va mai transmite boala și cred că ăsta este un mare câștig, pe de o parte. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze, așa cum trebuie, de asistență de sănătate din timp și nu ajunge în stadii tardive ale bolii, greu controlabile, care au dus, ați văzut, la o mortalitate foarte mare", a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Fostul ministru de finanțe, Ionuț Popescu, despre profețiile neîndeplinite ale valului 5

Fostul ministru de finanțe din perioada 2004-2005, economistul Ionuț Popescu, a comentat faptul că niciuna dintre „profețiile" privind gravitatea valului 5 nu s-a îndeplinit. Oameni precum Octavian Jurma, Radu Țincu sau Raed Arafat au spus că valul 5 va fi foarte greu pentru România, ceea ce nu este demonstrat de realitate. Ionuț Popescu se întreabă dacă afirmațiile fără acoperire ale oficialilor români sunt altceva decât „fake news".

„În urmă cu o lună, o lună și jumătate, toate televiziunile erau pline de profețiile apocaliptice ale medicilor iadului: în ianuarie va veni valul 5, ar trebui să înăsprim restricțiile, spitalele vor fi iar supraaglomerate, cimitirele nu vor mai face față etc. etc. Rafila a venit chiar cu data exactă când va începe distrugătorul val 5: fix pe 15 ianuarie. Ce se întâmplă acum? Se discută mai mult de sfârșitul pandemiei, spitalele nu sunt deloc suprasolicitate, Omicron nu e nici măcar ca o gripă banală... Deci, poți să ieși public cu orice fel de declarații apocaliptice, să bagi spaima într-o populația și așa înfricoșată și îngrozită, asta se cheamă că ești responsabil, făcând astfel de declarații? Orice nebun poate ieși public cu astfel de profeții? Ce definiție mai bună a fake news-ului poate fi dacă nu aceasta: un oficial/specialist care, crezând că așa pare a fi responsabil, face profeții groaznice niciodată îndeplinite...", a explicat Ionuț Popescu.

loading...
PUTETI CITI SI...