Sfânta Parascheva a fost scoasă. Aproximativ 8 ore de așteptare la coadă

Postat la: 11.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Sfânta Parascheva a fost scoasă. Aproximativ 8 ore de așteptare la coadă

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva a început cu un număr foarte mare de credincioși așteptând în această dimineață, la ora 06.00, momentul în care racla sfintei a fost purtată în jurul Catedralei Mitropolitane în procesiune și apoi așezată în baldachinul ornat cu flori.

În momentul de față coada este cea mai lungă de la începutul pelerinajului, de vineri 11 octombrie, ora 06.00, dar chiar și ca reper față de pelerinajele din alți ani.

Sunt peste 20.000 de oameni care așteaptă să se închine la moaștele Sfintei Parascheva, care stau la o coadă ce se întinde pe aproape 3 kilometri, până la stâlpul 58. Din primele calcule ale organizatorilor, până la ora 09.30 se închinaseră deja peste 3.000 de pelerini. La coadă se stă aproximativ 8 ore.

Prima persoană venită în pelerinaj care s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost Elena Săbiuţă, o femeie în vârstă de 76 de ani, din Piatra Neamţ. Ea spune că a aşteptat 22 de ore acest moment. Aflați amănunte de AICI.

Peste 15.000 de persoane, după estimările reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, așteptau să se închine la ora 6.00, coada întinzându-se deja la peste doi kilometri, până la stâlpul 43.

Nelipsiți în fiecare an, printre primii pelerini ajunși au fost cei din Voluntari, circa 7.000 de persoane care au călătorit toată noaptea în apoximativ 130 de autocare, primele ajungând între 04.00 și 05.00 la Iași, momentan fiind parcate pe Splai Bahlui, unde este oprită circulația.

Peste noapte s-a așteptat între cinci și șase ore la coadă, în momentul de față, la ora 08.00, fiind coada și mai lungă, până la stâlpul 51, deci peste 17.000 de pelerini așteaptă în aceast moment să se închine la moaștele Sfintei Parascheva.

 

loading...
PUTETI CITI SI...