Sex contra răspunsurilor corecte la examenul auto: "Am văzut o fată frumoasă şi trebuie să o cunosc"

Postat la: 07.06.2018 08:21 | Scris de: ZIUA NEWS

Sex contra răspunsurilor corecte la examenul auto:

Procurorii DNA au trimis în judecată un poliţist de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere din Covasna, pentru mai multe infracţiuni de corupţie. Cele mai grave ar fi abuz în serviciu, luare de mită şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Poliţistul Adrian Anton a fost monitorizat în timp ce le cerea candidatelor favoruri sexuale pentru a le ajuta să obţină permisul de conducere. În cadrul aceleiaşi anchete au mai fost trimişi în judecată şi doi candidaţi care ar fi dat pentru a promova examenele auto sume între 100 de lei şi 1.000 de euro, iar pe lângă aceştia au mai fost anchetaţi şi un comisar de poliţie şi doi instructori auto.

În timpul supravegherii, poliţiştii au descoperit că agentul Anton le făcea avansuri candidatelor, uneori încă din timpul lecţiilor de condus. "Instructorul auto, Gabor Koter, i-ar fi spus să oprească la o benzinărie, unde erau alţi colegi, şi a coborât să bea o cafea. În timp ce aştepta în maşina, a urcat o persoană pe care nu o cunoştea şi care i-a spus <<am văzut o fată frumoasă şi trebuie să o cunosc>>, solicitându-i totodată <<un pupic>>". Metodele "necurate" continuau cu insistenţă în timpul examenului şi chiar după, până când poliţistul obţinea ceea ce şi-a propus.

Anchetatorii l-au mai filmat pe poliţişt şi pe data de 7 aprilie 2016, în timp ce completa fişa altui candidat. Atunci Anton a descoperit un plic cu bani în care erau 400 de lei. Ulterior i-a arătat următorului candidat plicul şi i-a spus: „Aveţi ceva pentru mine? Băgaţi.... Tre să trăim. Ce să-i faci, asta-i viaţa".

loading...