Sclave sexuale românce din Germania la cheremul traficanţilor de carne vie: "Aproape doi ani am fost prizoniere"

Postat la: 01.08.2020 13:34 | Scris de: ZIUA NEWS

Sclave sexuale românce din Germania la cheremul traficanţilor de carne vie:

Autorităţile germane au dat publicităţii o statistică din care rezultă cele mai multe prostituate dintr-un important land provin din estul Europei. Dintre acestea, de departe cele mai multe sunt româncele. Două dintre ele au trăit o adevărată dramă în Germania, unde au fost sechestrate şi obligate să se prostitueze.

Cele mai multe prostituate din Renania de Nord-Westfalia sunt românce, conform datelor făcute publice de Oficiul de Statistică al landului. În total, în acestă zonă au fost înregistrate 9.472 de prostituate, însă doar 23,3% dintre ele au cetăţenia germană, adică 2.202. evident, celelalte sunt străine, iar cele mai multe sunt din estul continentului. Dintre cele 7.270 de prostituate străine, 48% sunt din România şi 16,5% din Bulgaria

Printre româncele care au ales „cea mai veche meserie din lume" se numără şi Camelia şi Laura. Prima dintre ele este plecată din Dej, judeţul Cluj, iar cealaltă este bucureşteancă. Cele două au fost victimele unei grupări de proxeneţi, care le-au promis locuri de muncă la o reţea de supermarketuri germană. „Am plecat din ţară în 2018, mă săturasem să lucrez pe salariul minim pe economie şi să flămânzesc la propriu, şi eu, dar mai grav şi băieţelul meu. Noi suntem originari din Iaşi, dar ai mei s-au mutat la Dej când aveam deja 14 ani", îşi începe povestea Camelia.

Deşi are studii superioare, s-a lovit mereu de aceeaşi problemă. „Toate locurile de muncă din ţară erau pe salariul minim. Un patron mi-a zis în faţă că sunt supracalificată pentru jobul meu, dar că nu are bani, că fondul de salarii e cel care e. Am acceptat, nu aveam de ales", a mai povestit ea. În 2018, a decis că a sosit momentul să schimbe ceva în viaţă. Soţul tocmai îi decedase într-un accident, iar situaţia financiară era disperată, pentru că rămăsese cu ratele pentru casă.

„Am văzut un anunţ că angajează personal pentru un supermarket din Germania, salariul era bun, iar condiţiile la fel. Doar că atunci când am ajuns acolo, situaţia era cu totul alta. Am fost ameninţate cu moartea, eu şi alte trei fete care veniseră să muncească în magazin. Ni s-a spus că dacă nu îi ascultăm, ne omoară. Erau români, albanezi şi nemţi. Timp de aproape 2 ani am fost prizoniere", povesteşte ea.

A scăpat după ce un client, căruia i-a povestit situaţia şi care avea un prieten poliţist l-a anunţat, iar proxeneţii au fost arestaţi. „Eu încă am scăpat ieftin, dar alte fete nu. Aliciei, o tânără din Spania, i-au rupt o mână şi un picior când i-a ameninţat că se va duce la Poliţie. Andreea, o fată din Constanţa despre care nu mai ştiu nimic, a fost ţinută două luni în beci, legată, din acelaşi motiv", adaugă ea.

Acelaşi coşmar l-a trăit şi Laura. Tânăra şchioapătă şi acum din cauza deselor bătăi. „Am plecat din cauza sărăciei, credeam că voi lucra într-un mall. De fapt, cum am ajuns acolo ne-au închis într-o casă care arăta de parcă era părăsită. Ne-au spus clar: dacă îi ascultăm, trăim. Dacă nu, nu", spune ea.

A fost ceva mai norocoasă, pentru că a scăpat după mai puţin de o lună, când gruparea de proxeneţi a fost destructurată de poliţiştii germani. „Va fi foarte greu pentru că eu nu vreau să mai plec de acasă, din Bucureşti, dar nici nu pot sta pe salariile care mi se oferă. Ei vor să ne dea salariul minim pe economie, vreo 300 de euro. Dar garsoniera pe care aş vrea să o închiriez costă tot cam atât. Mă aflu într-o situaţie de neieşit. M-aş duce să lucrez în străinătate, dar după ce am păţit mă tem să suflu şi-n iaurt, mai afirmă ea.

Cele două fete au trăit drame identice, cauzate de aceleaşi probleme. O spun chiar ele. „În România îi vedem la televizor pe îmbuibaţi. Rânjesc şi se laudă cât de multe fac ei pentru ţară, dar ţara e săracă. Ei nu, au mii de firme şi de relaţii. Azi sunt la putere, mâine în opoziţie, dar lor le pasă doar cum să facă să acumuleze averi. Sunt politicienii români, despre ei vorbesc. Sunt politicienii români care indiferent de partidele din care fac parte au grijă doar de ei şi de rudele şi de prietenii lor. Când se întâmplă ca o tânără să cadă victimă unor grupări de infractori, ei ridică din mână. Sigur că doar noi suntem de vină dacă ni se întâmplă ceva, ei nu au nicio vină, au dat totul ţării. Noi suntem de vină, nu politicienii, nu sărăcia care alungă oamenii din ţară", a încheiat tânăra.

 

loading...