Scandalul facturilor la curent și gaze: Furnizorii trebuie să returneze din oficiu banii oamenilor. ANPC e de o săptămână în control!

Postat la: 11.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Scandalul facturilor la curent și gaze: Furnizorii trebuie să returneze din oficiu banii oamenilor. ANPC e de o săptămână în control!

Furnizorii de energie electrică și gaze naturale care au emis facturi către clienţi ignorând legea care stabileşte plafonarea de preţ şi compensări pentru facturi ar trebui să returneze din oficiu banii încasați, nu să-i rețină din facturile următoare pentru ca au beneficiat de acești bani încălcând legea, a spus marți ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a spus că ANPC e de o săptămână în control la toți furnizorii și că săptămâna viitoare se va adopta o ordonanță care va obliga furnizorii la corectarea facturilor. "Neaplicarea legii a fost o hoție și cei care au făcut acest lucru trebuie penalizați. facturile trebuie stornate. Oamenii nu trebuie să platească penalități si facturile trebuie refăcute.", a declarat marți Virgil Popescu. Potrivit acestuia, pentru furnizorii care nu vor să aplice legea se poate merge până la retragerea licenței acelui furnizor.

"Furnizorii trebuie să facă din oficiu acest lucru. Un mare furnizor care a recunoscut că a făcut acest lucru, nu vreau să dau niciun nume, începând de ieri, a recalculat facturile și a retrimis facturile către clienți.", a spus ministrul Energiei. "Luăm în calcul să facem modificare legislativă în această lege a compensarii ca să-i obligăm prin lege să facă acest lucru.", a spus ministrul. Acesta a recomandat consumatorilor să se adreseze furnizorilor și dacă nu se înțeleg cu aceștia să facă reclamații la ANPC și ANRE. Virgil Popescu a spus că a discutat cu ANPC sa facă un call center care să preia reclamațiile.

"ANPC este de o săptămână în control la toți furnizorii de energie electrica si gaze naturale să preîntâmpinăm astfel de situații. Aștept rezultatul controlului la toți furnizorii, iar sancțiunea complementară este clară: refacerea facturilor din oficiu.", a mai spus Virgil Popescu. Potrivit acestuia, săptămâna viitoare se va adopta o ordonanță care va obliga furnizorii la corectarea facturilor.

loading...