Salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei

Postat la: 10.10.2018 11:08 | Scris de: ZIUA NEWS

Salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că este luat în calcul scenariul ca salariul minim brut pe economie să crească la 2.050 de lei înaintea datei de 1 ianuarie 2019, aşa cum era prevăzut, iar ministerul urmează să facă o analiză în acest sens.

"Analizăm absolut tot, şi un astfel de scenariu. Orice măsură pe care o luă în Guvern are, clar, o acoperire. Sunt şanse, este o decizie care se va lua în urma analize pe care Ministerul de Finanţe o va face, o discutăm în Guvern. Dacă am spus că cel târziu la 1 ianuarie 2019, asta înseamnă că poate fi şi mai devreme", a declarat Eugen Teodorovici, întrebat dacă salariul minim brut pe economie ar putea fi majorat înainte de 1 ianuarie 2019, conform News.ro.

El a spus că nu poate spune care va fi impactul bugetar într-un astfel de scenariu şi că se fac analize. Ministrul Finanţelor a mai afirmat că majorarea salariului minim pe economie este una "benefică pentru economie, are părţile ei bune". Salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei începând de la 1 ianuarie 2019, Guvernul lucrând în prezent la o Hotărâre în acest sens, declara, la sfârşitul lunii septembrie, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În prezent, salariul minim brut pe economie este de 1.900 de lei.

loading...