Salariile au scăzut în luna august, cine a pierdut cel mai mult

Postat la: 09.10.2018 10:59 | Scris de: ZIUA NEWS

Salariile au scăzut în luna august, cine a pierdut cel mai mult

În luna august, câştigul salarial mediu nominal brut , dar şi cel nominal net, au scăzut faţă de luna precedentă, potrviti datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică.

În august, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.449 lei, cu 1,4% mai mic decât în iulie, iar câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.669 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 39 de lei (-1,4%), informează INS. În majoritatea activităţilor economice câştigului salarial mediu net a fost mai mic decât în luna precedentă, ca urmare a acordării de bonusuri, sub diverse forme, în luna iulie.

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în industria grea, extractivă şi energetică. Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net au fost în telecomunicaţii, farma şi fabricarea băuturilor. În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna iulie în învăţământ (-2,0%,) ca urmare a perioadei vacanţelor. În schimb, salariile nete din administraţia publică a crescut cu 1 leu.

loading...