Sârbii au descoperit zăcăminte mari de aur la Cioaca Răchitei, în Timoc

Postat la: 21.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Sârbii au descoperit zăcăminte mari de aur la Cioaca Răchitei, în Timoc

În localitatea Cioaca Răchitei din comuna Jâgobița, la aproximativ 3 kilometri de Proiectul de aur Timoc, au fost descoperite zăcăminte bogate de aur ale căror dimensiuni au fost stabilite preliminar 500x250x80, a comunicat Ministerul sârb al Energeticii și Mineritului.

Potrivit celor comunicate, rezultatele preliminarii ale cercetărilor tehnologice demonstrează că este posibilă producerea concentratului pur de aur, cu utilizarea totală a aurului de 93 la sută.

Ministrul Energeticii și Mineritului Dubravka Djedović a declarat cu această ocazie că rezervele potențiale sunt importante în privința cantității minereului, conținutului aurului, ceea ce în perspectivă poate fi de mare importanță pentru economia întregii țări, în special pentru regiunea Serbiei de Răsărit.

Ceea ce trebuie menționat, este că proiectul este în fază de cercetare, că este necesară confirmarea acestor rezultate bune prin noi cercetări, după care este necesară realizarea elaboratului prin care se va face verificarea resurselor și a rezervelor, a transmis Djedoviž.

Rezultatele cercetrărilor care au fost realizate în perioada precedentă sunt foarte încurajatoare în sensul rezultatelor cu un conținut ridicat de aur, precum și posibilității de obținere a lui prin procesul de flotare și mai târziu proces metalurgic.

Potrivit cuvintelor lui Djedović acest zăcământ potențial acordă o valoare în plus zăcămintelor care deja au fost detectate în cadrul proiectului Timoc lână Jâgobița, care se realizează din partea unei companii canadiene care a și publicat știrea privind noul zăcământ de aur.

loading...