Rusia a lansat 4 sateliți militari. Nu se cunoaște rolul lor

Postat la: 11.07.2019 07:54 | Scris de: ZIUA NEWS

Rusia a lansat 4 sateliți militari. Nu se cunoaște rolul lor

Miercuri, Rusia a lansat patru sateliţi militari transportaţi de o rachetă Soiuz de pe cosmodromul de la Pleseţk, însă autoritățile ruse nu au precizat de ce tip sunt sateliţii sau care va fi rolul lor.

"O unitate a forţelor aerospaţiale a efectuat un tir reuşit cu o rachetă Soiuz 2.1V cu un bloc de patru sateliţi destinaţi nevoilor Ministerului Apărării", a declarat un purtător de cuvânt al armatei ruse, citat de agenţia de stat Ria Novosti.

În Rusia, sectorul spaţial a cunoscut o serie de regrese umilitoare în ultimii ani. Din punct de vedere istoric, aceste este un motiv de mândrie, dar în prezent este afectat de corupţie şi neglijenţă.

Din 2011, Rusia este singura ţară în măsură să trimită echipaje spre Staţia Spaţială Internaţională. Însă eşecuri recente, scandalurile în cadrul agenţiei spaţiale Roskosmos şi concurenţa cu compania SpaceX pun în pericol viitorul acestei exclusivități, notează AFP.

Viitoarea misiune de transport a unui echipaj către ISS este prevăzută să aibă loc pe 20 iulie. Echipajul va fi format dintr-un american, un rus şi un italian.

loading...