Ron DeSantis suspendă un procuror finanțat de Soros care a refuzat să aplice interdicția avortului în Florida!

Postat la: 05.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Ron DeSantis suspendă un procuror finanțat de Soros care a refuzat să aplice interdicția avortului în Florida!

Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, l-a suspendat joi pe procurorul de stat liberal Andrew Warren. DeSantis a făcut anunțul în timpul unei conferințe de presă transmisă pe rețelele de socializare. DeSantis a argumentat că Warren a refuzat în mod repetat să aplice legile care interzic operațiile de schimbare a sexului copiilor și avortul.

"Îl suspendăm pe procurorul de stat, finanțat de Soros, Andrew Warren, pentru că și-a neglijat îndatoririle, întrucât se angajează să nu respecte legile statului", a declarat biroul lui DeSantis într-un comunicat, relatează foxnews.com. "Constituția Floridei a acordat dreptul de veto guvernatorului, nu procurorilor de stat", a declarat DeSantis. "Nu vom permite ca această acțiune de ignorare a legii să prindă contur în statul Florida".

Oficialii au declarat că Warren a încercat în repetate rânduri să se instaleze ca 'arbitru' în ceea ce privește legile care vor fi sau nu vor fi puse în aplicare. "Nu este vorba despre avort sau despre orice alt lucru, ci despre a avea responsabilitate față de sistemul nostru judiciar pentru a urmări infracțiunile. S-a ajuns la un standard în Hillsborough County în care o persoană alege ce legi dorește să aplice", a declarat biroul său.

loading...