Romanii din diaspora vor putea să voteze la parlamentare timp de două zile

Postat la: 14.09.2020 16:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Romanii din diaspora vor putea să voteze la parlamentare timp de două zile

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un amendament la proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor legi în materie electorală, potrivit căruia alegătorii români din diaspora vor avea la dispoziţie două zile - sâmbătă şi duminică -, pentru a vota la alegerile parlamentare din acest an.

Au votat "pentru" 160 de deputaţi, 10 au fost "împotrivă", iar 5 s-au abţinut. Amendamentul a fost respins în Comisia juridică a Camerei. El a fost propus de USR şi a fost susţinut la vot şi de PSD şi PNL. Săptămâna trecută, Ministerul Afacerilor Externe a recomandat românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din decembrie.

MAE arată că în vederea organizării în bune condiţii în străinătate a alegerilor parlamentare din 6 decembrie, încă din luna iunie, misiunile României în străinătate au primit instrucţiuni să contacteze autorităţile străine competente din ţările de reşedinţă, în vederea evaluării posibilităţii reale şi concrete de organizare de secţii de votare pe teritoriul acestor state, precum şi pentru informarea cu privire la măsurile de igienă şi protecţie sanitară concrete care trebuie respectate pe parcursul desfăşurării procesului de votare la secţie în contextul pandemiei de COVID-19.

loading...