Românii care pleacă în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligaţi să stea în autoizolare. Decizia autorităţilor de la Londra

Postat la: 04.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Românii care pleacă în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligaţi să stea în autoizolare. Decizia autorităţilor de la Londra

România nu a fost inclusă de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de ţări consideate cu risc redus. Astfel, românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligaţi să se autoizoleze. În schimb, guvernul de la Londra a inclus pe listă Vietnam şi Coreea de Sud, state pe care le-a şi lăudat pentru măsurile anti-Covid.

Printre ţările pe care guvernul britanic le consideră sigure se numără Grecia, Franţa, Italia, Spania, Germania, Vietnam şi Coreea de Sud - ultimele două fiind lăudate pentru modul în care au gestionat criza de coronavirus, scrie BBC. Turcia nu a fost inclusă pe lista ţărilor considerate cu risc redus a Uniunii Europene, însă se află pe lista statelor considerate sigure de Marea Britanie.

Suedia, în schimb, este una dintre ţările care nu au fost incluse pe lista guvernului britanic. Având o abordare mai relaxată a restricţiilor anti-COVID, rata infecţiei este mai mare decât cea din Regatul Unit. În România, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat lista ţărilor din zona verde de coronavirus. Ea a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 0:00. Persoanele asimptomatice care vin în România din statele din zona verde sunt exceptate de la măsura carantinării. Marea Britanie nu se află printre acestea.

Lista intrată în vigoare în această săptămână cuprinde următoarele state:

Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croaţia
Confederaţia Elveţiană
Estonia
Finlanda
Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei)
Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă)
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

loading...
PUTETI CITI SI...