"Regele" aparatelor de clonat carduri arestat. Bărbatul locuia în România și pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare

Postat la: 23.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Carabinierii din unitatea operațională a Companiei Cavalese, împreună cu colegii de la poliția judiciară a Parchetului din Trento au depistat și arestat la Guastalla (Reggio Emilia), un bărbat despre care se crede că se află în fruntea unui grup infracțional specializat în clonarea în serie a cardurilor de combustibil și în furturi masive de combustibil, grup pe care armata l-a destructurat în data de 4 iunie prin operațiunea „Free Fuel", potrivit ANSA.

Astfel, prin capturarea persoanei căutate se încheie executarea tuturor celor 27 de mandate de arest emise de autoritatea judiciară. Persoana arestată este descrisă de ceilalți suspecți ca fiind unul dintre cei mai buni „specialişti" capabili să monteze și să vândă skimmer-uri pentru carduri. Bărbatul, rezident în România și destinatar al unui mandat european de arestare, era specializat în procurarea aparatelor sofisticate capabile să capteze și să înregistreze datele conținute de cartelele magnetice și codurile respective utilizate. A fost mereu foarte discret, făcând tot posibilul pentru a trece neobservat şi se deplasa cu mașini înmatriculate pe numele unor terțe persoane. Investigațiile carabinierilor au documentat faptul că bărbatul făcea naveta între România și Italia în călătorii „de afaceri" în compania asociaților săi din Trentino, deplasându-se inclusiv în Spania, unde a fost identificată o celulă operațională a grupului.

loading...
PUTETI CITI SI...