Reacția Teheranului după atacul cu rachete asupra unor baze militare utilizate de americani în Irak: Ne vom apăra împotriva oricărei agresiuni

Postat la: 08.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Reacția Teheranului după atacul cu rachete asupra unor baze militare utilizate de americani în Irak: Ne vom apăra împotriva oricărei agresiuni

Ministrul de externe de la Teheran, Javad Zarif, a susținut, după atacul atac masiv cu rachete balistice asupra forțelor conduse de SUA în Irak, că Iranul nu vrea război, dar se va apăra împotriva oricărei agresiuni.

El sugerează că baza aeriană al-Asad a fost atacată pentru că de acolo ar fi decolat drona americană care l-a ucis vineri, la Bagdad, pe puternicul general iranian Qassem Soleimani.

Iran took & concluded proportionate measures in self-defense under Article 51 of UN Charter targeting base from which cowardly armed attack against our citizens & senior officials were launched.

Ministrul de externe de la Teheran, Javad Zarif, a transmis pe Twitter un mesaj miercuri dimineață, după atacul cu rachete care au vizat două baze irakiene ce găzduiesc militari americani.

"Iranul a luat și a încheiat măsurile proporționale, de autoapărare, conform Articolului 51 al Cartei ONU, țintind baza de la care a fost lansat atacul laș împotriva cetățenilor noștri și a unor oficiali cu rang înalt. Nu căutăm o escaladare sau războiul, dar ne vom apăra împotriva oricărei agresiuni", a scris Javad Zarif.

loading...
PUTETI CITI SI...