Reacţia lui Arafat cu privire la pacienţii cu handicap umiliţi între spitale: "I-am dus la spital doar pe cei ce necesitau internare"

Postat la: 17.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Reacţia lui Arafat cu privire la pacienţii cu handicap umiliţi între spitale:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit la "Sinteza Zilei", despre cazul revoltător de la un spital din Slatina, unde mai multe ambulanţe cu pacienţi COVID s-au plimbat între spitale, deoarece aceștia nu erau primiți nicăieri.

"Situații în care apar infecții colective în azilele de bătrâni, în centrele speciale, cu persoane care sunt cu probleme speciale, noi le-am abordat altfel. Adică, am trimis o echipă medicală de evaluare la fața locului, verifică la centru care e situația și triază persoanele. Cele simptomatice sunt duse mai departe la spital, cele asimptomatice pot rămâne acolo sau li se găsește un loc de izolare față de ceilalți.

Astăzi au fost duși 27 de pacienți, dintre care 8 s-au întors la centru, restul au rămas internați, ei fiind pacienți foarte speciali și cu nevoi speciale, iar mâine, restul care sunt încă la centru, 17 persoane, s-a decis să meargă o comisie, să îi examineze acolo.

Iar când apar astfel de probleme și asta îi transmit colegului care a vorbit, știu toate numerele de telefon: al centrului de comandă, al centrului operațional de la Ministerul Sănătății, al tuturor. Nu îi oprește nimeni să dea un telefon să ne anunțe. Nu avem de unde să știm ce se întâmplă în fiecare colț al țării, dacă nu ne anunță. Puteau astăzi să ne sune și să ne anunțe", spune Raed Arafat.

Medicul a povestit că cei de la unitatea mobilă de Radiologie de la Spitalul Marius Nasta, au mers în unitățile unde au apărut cazuri multiple de coronavirus pentru a evalua situația la fața locului. "I-am dus la spital doar pe cei ce necesitau internare", spune medicul.

loading...
PUTETI CITI SI...