Raed Arafat: „Dacă nimeni nu vrea să creadă, medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu"

Postat la: 27.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Raed Arafat: „Dacă nimeni nu vrea să creadă, medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri că este supărat pe faptul că românii au început să ignore măsurile de siguranță și existența virusului. Șeful DSU a mai spus că, dacă oamenii vor avea în continuare această atitudine, situația s-ar putea agrava.

"Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!", a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne trage un semnal de alarmă și le cere oamenilor să fie mai atenți și să nu neglijeze măsurile de siguranță. "Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze", subliniaza Raed Arafat.

Arafat a atras atenția că România a reușit să evite un dezastru precum cel din Italia, unde medicii au decis cine se vindecă și cine nu, din cauza lipsei de aparate. „Colegii care au fost în Italia pot să vă spună. Este realitatea unui dezastru adevărat. România a evitat acest dezastru", a mai spus șeful DSU. România a confirmat vineri 411 de cazuri de COVID-19 și 14 decese. De la începutul crizei, numărul celor care au luat virusul a ajuns la 25.697.

loading...
PUTETI CITI SI...