Publicatia Zaman: Romania extradeaza un jurnalist turc la ordinul lui Erdogan

Postat la: 05.12.2018 15:37 | Scris de: ZIUA NEWS

Publicatia Zaman: Romania extradeaza un jurnalist turc la ordinul lui Erdogan

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, care lucreaza la publicatia Zaman Romania, a fost ridicat in aceasta dimineata de acasa, in baza unui mandat de extradare. Informatia este oferita de publicatia Zaman Romania, care scrie ca mandatul a fost emis la ordinul presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Demirkaya locuieste in Romania de 2 ani, alaturi de sotie si fiul sau in varsta de 10 ani, avand permis de sedere temporara. De altfel, chiar luna trecuta acesta si-ar fi depus actele necesare pentru a-i fi prelungit permisul de sedere. Documentele se afla acum in curs de procesare. El a fost si director general al ziarului Zaman Bulgaria.

"La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat ca este membru al miscarii Gulen. Guvernul turc a trimis autoritatilor romane mandatul de extradare pentru Demirkaya, iar in aceasta dimineata ziaristul a fost ridicat de acasa si dus la sediul IGPR. In cursul zilei, acesta urmeaza sa fie dus la Parchetul General", mai noteaza sursa citata.

In plus, Zaman Romania cere autoritatilor romane sa ia in considerare faptul ca Ankara a inceput din vara lui 2016 o vanatoare a ziaristilor si a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan.

 

 

loading...