PSD lasă fără obiect asumarea răspunderii Guvernului pe tema Justiției. Senatul a adoptat amânarea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani

Postat la: 11.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

PSD lasă fără obiect asumarea răspunderii Guvernului pe tema Justiției/ Senatul a adoptat amânarea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani

Senatul a aprobat, cu unanimitate, amânarea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani, până în 2022. De asemenea, senatorii au amânat cu un an suplimentarea completurilor inferioare de la 2 la 3 judecători. Senatul este cameră decizională astfel încât modificările merg la promulgare. Votul de la Senat (unde PSD deține majoritatea) în contextul în care Guvernul a anunțat, marți în ședință, că își asumă răspunderea pentru amânarea pensionării anticipate a magistraților.

Pe repede înainte, comisia Juridică din Senat, condusă de senatorul PSD Șerban Nicoale a adoptat, marți, un raport prin care s-a introdus prorogarea termenului referitor la intrarea în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2022. Totodată, senatorii jurişti au decis prorogarea pentru 1 ianuarie 2021 termenul de la care numărul judecătorilor în completurile inferioare va creşte de la doi la trei.

În acest context, după ce Senatul a adoptat modificările asumate și de către Guvern se așteaptă o decizie în consens a celor două părți implicate. Conducerea Parlamentului (deținută de sociali democrați) susține că după ce asumarea ajunge în forul legislativ există trei zile în care se pot depune amendamente. După cele 3 zile, Guvernul analizează modificările propuse și ia o decizie dacă merge mai departe cu asumarea sau este de acord cu legea adoptată de către Senat.

loading...
PUTETI CITI SI...