PSD a inregistrat o victorie importanta: Iohannis l-a eliberat din functie pe Augustin Lazăr

Postat la: 22.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

PSD a inregistrat o victorie importanta: Iohannis l-a eliberat din functie pe Augustin Lazăr

Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de eliberare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr, care a solicitat pensionarea.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 - pensionare", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele Iohannis a fost unul dintre cei mai importanți susținători ai procurorului general Augustit Lazăr. Acesta l-a numit în funcție și în pofida scandalurilor legate de protocoalele încheiate cu SRI s-a încăpățânat să-l păstreze. Acum, când în spațiul public au apărut dovezi concrete despre trecutul lui Augustin Lazăr și avem declarațiile foștilor deținuți de la Aiud Iohannis decide, la 3 săptămâni după primele informații să-l demită.

Președintele a făcut tot posibilul să-l păstreze pe Lazăr crezând că scandul se va estompa dar acesta a crescut în intensitate, mai ales după ce PSD a trimis la consultările de la Cotroceni doi foști deținuți politici închiși la Aiud. Modul în care a acționat Iohannis arată că acesta gândește doar în termeni electorali. Și-a dorit să-l păstreze pe Lazăr în funcție pentru a fi pe placul celor de la #Rezist chiar dacă dovezile împotriva sa erau covârșitoare și opinia publică majoritară îi era împortivă. Klaus Iohannis a acționat gândindu-se doar la electoratul său, fără sa ia în calcul opinia publică majoritară și a pierdut.

loading...
PUTETI CITI SI...