Prognoza meteo de weekend. Cum va fi vremea de alegeri

Postat la: 09.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Prognoza meteo de weekend. Cum va fi vremea de alegeri

Astăzi, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vest şi în sud-vest, unde izolat va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar la cote mai reduse şi în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei şi al Dobrogei. Izolat se va semnala ceaţă.

În Capitală, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade.

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special seara şi noaptea, În Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi în jumătatea vestică a Meridionalilor, unde pe arii restrânse vor fi ploi, mai ales averse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări.

Duminică, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, chiar deosebit de caldă în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade la Miercurea Ciuc și 24 de grade la Calarasi. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua în regiunile sud-vestice și local în cele vestice și centrale, precum și în zonele montane.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, cu precădere pe creste, precum și în vestul și estul țării, dar la cote mai reduse. Izolat se va semnala ceață.

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. 9-11 grade dimineata si 21-22 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil.

Luni, valorile termice vor fi în scădere față de duminică, astfel încât vremea va fi apropiată de normal în regiunile intracarpatice și mai caldă decât în mod obișnuit în restul teritoriului, îndeosebi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade la Satu mare, Baia Mare si Miercurea Ciuc și 22 de grade la Calarasi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei în nordul țării și la munte, unde izolat vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. 10-12 grade dimineaţa si 20-21 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

loading...
PUTETI CITI SI...