Prof. dr. Virgil Păunescu de la Oncogen: „Avem vaccinul împotriva virusului!"

Postat la: 31.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Prof. dr. Virgil Păunescu de la Oncogen: „Avem vaccinul împotriva virusului!

Pe când o hotărâre de guvern să aloce banii necesari producerii în masă a vaccinului? Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorul centrului Oncogen din Timişoara, a făcut, pe Facebook, precizări cu privire la vaccinul pe care instituția pe care instituția pe care o conduce a reușit să-l dezvolte. Savantul spune, însă, că nu are capacitatea de a fabrica milioane de doze.

„Să clarificăm odată și pentru totdeauna subiectul vaccinului:

Științific, așa este corect să îl numim: vaccin in testare pe celule umane. Confuzia creată este dată de diferența dintre două concepte: Dezvoltare versus Fabricare. Institutul nostru este unul de cercetare- dezvoltare. Putem DEZVOLTA un vaccin, putem produce circa 1000 de doze din acest vaccin și putem să-l testăm în fazele I și II.

Dar NU suntem fabrică și nu putem fabrica milioane de doze din acest vaccin. Institutul Cantacuzino trebuia să se ocupe de fabricarea vaccinului. Cei care vă spun altceva fie nu înteleg biotehnologiile, fie doresc să vă inducă in eroare", a scris prof. dr. Virgil Păunescu pe pagina sa de Facebook. De ce nu se alocă banii necesari pentru producerea vaccinului ca România să iasă din pandemie?

 

loading...
PUTETI CITI SI...