Procurorul care a "albit" falsurile Primăriei Brașov in 39 de licitatii e incompatibil rau de tot cu cazul!

Postat la: 26.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Procurorul care a

Un fals grosolan făcut de persoane din Primăria Brașov, pe site-ul de licitații SEAP, 39 de licitații modificate pe pagina națională de achiziții publice, pentru a le da aparența de legalitate.

Este vorba despre achiziții publice, 39 la număr, prin negociere directă fără publicare de anunț, „cosmetizate" de persoane din Primărie care dețineau parola siteului de licitații publice, astfel încât, oricine le-ar privi să nu sesizeze neregulile.

 

Securizarea site-ului SEAP nu a permis însă schimbarea datelor din sistem, astfel că, deși pe interfață modificările au rămas salvate, la o preluare prin metoda copy/paste, cel care face acest lucru obține informația inițială, nealterată.

Falsul a fost descoperit de fostul șef al BCCOA Brașov, Gabriel Florescu, cel care a sesizat ilegalitatea la DIICOT Brașov, precizând în denunț că este vorba despre 39 de licitații modificate.

Pângerea lui Gabriel Florescu a fost preluată de procurorul Marian Drilea, de la DIICOT Brașov, nu face niciun demers pentru a cerceta aspectele reclamate în plângere, ci doar pe baza interpretării celor reclamate, face o apologie a infracțiunii, totul culminând cu o rezoluție de clasare.

Trecând peste modul în care a fost desfășurată cercetarea plângerii, sesizăm aici faptul că procurorul Marian Drilea se cam afla în incompatibilitate în acest dosar, el fiind potrivit legii obligat să se abțină și să sesizeze acest aspect procurorului șef, pentru ca această plângere să fie repartizată unui alt procuror.

Incompatibilitatea în această cauza este atrasă de două aspecte:

În primul rând o dispută mai veche între Marian Drilea, procurorul DIICOT și semnatarul plângerii penale, Gabriel Florescu, o dispută scrisă, cu acte materiale, care a lăsat o aversiune reciprocă între cei doi, astfel că este pusă la îndoială capacitatea anchetatorului de a fi imparțial în această cauza.

Cel de-al doilea aspect care atrage incompatibilitatea lui Marian Drilea în soluționarea acestei plângeri este legătura apropiată a procurorului cu primarul Brașovului (direct interesat în curățatea imaginii instituției pe care o conduce), cei doi fiind implicați în acțiuni comune sociale și religioase.

Articol integral AICI

loading...
PUTETI CITI SI...