Procesul „avocatului Casanova". Juristul care și-a adus iubita în pragul sinuciderii susține că femeile i-au pus gând rău!
Postat la: 04.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
Irinel Caius Iliescu - juristul care și-a terorizat partenera de viață până a adus-o în pragul sinuciderii - a fost audiat luni, 3 octombrie, la Tribunalul București, în dosarul în care este acuzat de procurori de tentativă de omor și șantaj. Așa cum se întâmplă de regulă în dosarele de violențe în cuplu, Irinel Caius Iliescu a încercat să-l convingă pe judecător că el este victima, iar femeile i-au pus gând rău: fosta iubită, avocata ei și procuroarea de caz.
De drept, Irinel Caius Iliescu este de profesie consilier juridic, dar - de fapt - este un mic țepar: de-a lungul timpului numele lui apare în tot felul de escrocherii, de la căpitan de vas, om de afaceri, politician aspirant al UNPR, apoi așa-zis avocat.
Numele lui Irinel Caius Iliescu nu a devenit unul de notorietate atunci când se dădea drept investitor și a preluat nava „Prinț Constantin" pentru a o transforma într-o ambarcațiune de lux. Nici ulterior, când se dădea căpitan și și-a lăsat vaporul - în esență, o cârciumă plutitoare - în paragină pe malurile Dunării.
Irinel Caius Iliescu a devenit cunoscut opiniei publice drept „Avocatul Casanova" în 2017, atunci când a fost arestat preventiv după de partenera lui de viață s-a aruncat de la etajul 15 al unui bloc dintr-un complex rezidențial.
Cum femeia a supraviețuit tentativei de sinucidere, căderea fiindu-i atenuată de o copertină de la etajul 5, anchetatorii au aflat - imediat ce acesta și-a revenit din comă - că Irinel Caius Iliescu o teroriza de luni întregi: i-a luat mașina, casa, o bătea și n-o lăsa să comunice cu nimeni din exterior.
De altfel, pe contul lui de Facebook, Irinel Caius Iliescu (foto) își arată și o latură mai puțin elevată:
irinel caius iliescu
Cum se disculpă agresorul: „Ce, trebuia să ies cu octagenare?!"
Procesul de tentativă de omor al lui Irinel Caius Iliescu e pe final la Tribunalul București, așa că a venit rândul agresorului să prezinte versiunea lui în fața instanței.
Ca orice poveste de dragoste cu năbădăi, Irinel Caius Iliescu se ținea de inimă în fața judecătorului Vlad Andriescu și spunea că are „o afecțiune gravă cu un diagnostic imprevizibil".
Asta nu l-a oprit să țipe la avocata părții civile (cea care o reprezintă pe victima lui) și să o acuze pe procuroarea de caz de „represiune nedreaptă".
Cu privire la magistratul care i-a întocmit rechizitoriul, Irinal Caius Iliescu a spus că nu înțelege cum procuroarea l-a acuzat că își alegea drept victime „femei tinere".
„Păi, ce, trebuia să ies cu octagenare?!", a combătut căpitanul „Prințiului Constantin".
Pe același fir logic, Iliescu a considerat că pe nedrept procuroarea a reținut în rechizitoriu că și-a ales ca victime „mame singure sau femei vulnerabile".
„Mame singure...Ce era să aleg, femei măritate?", se întreba, retoric, consilierul juridic.
Numai că limba de lemn din rechizitoriu i-a jucat feste lui Irinel Caius Iliescu, dovedind că - deși se recomandă a fi jurist - nu stăpânește limbajul pretențios.
În timp ce acesta încerca să articuleze corect în fața judecătorului cuvântul „vulnerabilizare" magistratul i-a tăiat-o, scurt: „Nu vă aruncați la cuvinte mari, pe care nu le înțelegeți".
Așa și-a mai scurtat Irinel Caius Iliescu introducerea stufoasă și a început să vorbească despre acuzațiile care îi sunt aduse.
Caius Iliescu, supărat-foc pe procuroarea de caz
„Cu așa-zisa parte vătămată am avut o relație de concubinaj timp în care - există și probe video - acesta m-a însoțit de bunăvoie în excursii în Italia, în Bulgaria. În rechizitoriu scrie că o trezeam noaptea și o băteam. Nu există probe pentru asemenea fapte violente. Sunt acuzat că o băteam de seara până dimineața, dar există probe că ziua beam vinuri scumpe în Franța, mergea și își cumpăra pantofi de 600 de euro. Am început aceasta relație în martie (n.r. - 2017) și gestul ei inexplicabil a fost în noiembrie. Eu nu voiam decât să pun capăt acestei relații instabile. Tot timpul îmi cerea bani, iar eu i-am tot dat, cu împrumut. Apoi am realizat că nu este vorba despre o relație sentimentală și nu i-am mai dat, pentru că am realizat că eu pentru ea nu sunt decât un card (n.r. - bancar). În seara în care ne-am întors de la Mall nu ne-am certat, ci i-am spus să nu mai bea cidru în mașină, apoi a băut Moet (n.r. - șampanie). Ea trebuia să mă reprezinte într-un process legat de custodia copiilor. Mi-a spus că are datorii și să îi dau bani, iar eu am refuzat. Mai scrie și presa că eu vindeam casele concubinelor! Păi eu le cumpărasem înainte! Ruxandra Ionescu (n.r. - procurorul de caz) m-a transformat în fața presei într-un răufăcător cu multe subtilități. Mi-a distrus imaginea, a creat din mine un monstru. De fosta soție nu m-am despărțit așa cum scrie în rechizitoriu, că a scăpat ea, ci prin divorț, pentru adulter. Susțineam financiar o biserică, iar preotul a venit cu acatistul din care reieșea că se culca cu trei bărbați!", a relatat inculpatul.
Versiunea femeii, prezentată în rechizitoriu, e fundamental diferită:
„Am fost supusă unor violenţe în stil barbar. (...) Ceea ce altora li s-a întâmplat în câţiva ani, mie mi s-a întâmplat în câteva luni. Era imposibil să iau legătura cu cei dragi mie, aceşti maniaci au metodele lor şi sunt foarte precauţi. Vecinii, chiar dacă ne auzeau, nu aveau cum să intervină. Iar o mare problemă - şi sper ca acest lucru să se schimbe în România - e faptul că trebuie să ai un martor ca să demonstrezi violenţa domestică", a mărturisit femeia, avocat de profesie.
Ea a aflat la un moment dat că şi fosta soţie a lui Caius Iliescu a ajuns în pragul sinuciderii, luând un pumn de pastile.
„Fosta lui soţie e născută în aceeaşi zi cu mine, a fost crunt când am aflat. Îmi amintesc că eram plină de vânătăi în apartament după ce mă bătuse, în momentul în care m-am aruncat (...) Mi-aş dori să fiu un pion în lupta împotriva violenţei domestice, să putem preveni astfel de cazuri. Eu am trecut printr-o poveste de groază, dar am convingerea că justiţia va face dreptate, iar acest nemernic va ajunge acolo unde îi este locul".
Caius Iliescu vrea să scape mai „ieftin"
În procesul pe fond al lui Irinel Caius Iliescu va fi discutată schimbarea de încadrare juridică din infracțiunea de tentativă la omor în determinarea sau înlesnirea sinuciderii în forma prevăzută la aliniatul 4 din art. 191 Cod penal:
„Dacă actele de determinare sau înlesnire prevăzute în alin. (1)-(3) au fost urmate de o încercare de sinucidere, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate".
Numai că pe lângă acest capăt de acuzare, Irinel Caius Iliescu are și o faptă de șantaj reținută în sarcina lui, plus cele de violență domestică, toate comise în forma concursului de infracțiuni.
Acuzațiile Parchetului de pe lângă Tribunalul București
Potrivit anchetatorilor, Irinel Iliescu obişnuia să îşi bată iubita şi îi restrânsese viaţa personală în aşa fel încât aceasta rămăsese fără prieteni.
Bărbatul i-ar fi interzis să-şi mai practice profesia de avocată şi a constrâns-o pe femeie să îi cedeze jumătate dintr-un imobil pe care îl deţinea în Bucureşti şi să îşi amaneteze autoturismul, inculpatul obţinând, în acest fel, foloase în valoare de 23.000 de euro.
În acest context, femeia a cedat psihic şi s-a aruncat de la etajul 15 al Complexului Rin Grand Residence la data de 17 noiembrie 2016, în jurul orei 8.00, aceasta căzând iniţial pe o copertină.
„Constrângerea exercitată de Iliescu Irinel-Caius asupra victimei a constat într-o stare de teroare continuă provocată de către acesta prin acţiunile şi manifestările din perioada martie-noiembrie 2016, constrângere care a fost de asemenea natură încât nu a lăsat victimei nicio posibilitate concretă de a acţiona altfel, ori de a se împotrivi, neputând astfel să decidă liber din cauza violenţelor şi presiunilor la care era supusă", potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
De asemenea, poliţiştii au descoperit şi faptul că, în trecut, bărbatul ar fi procedat la fel şi cu alte patru femei, potrivit unor surse judiciare.
-
Alinierea a șapte planete în 2025, data când o poți vedea pe cer. Fenomen fascinant foarte rar care uimește lumea
Pasionații de astronomie sunt foarte entuziasmați, deoarece în perioada următoare din 2025 au ocazia să observe un fenom ...
-
VLC revoluționează redarea multimedia. Subtitrări și dublaje, în orice limbă, generate în timp real cu inteligență artificială
VLC, una dintre cele mai populare aplicații de redare multimedia din lume, pregătește o inovație majoră. La CES 2025, ec ...
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, p ...
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platforme ...
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă ...
-
România scade producția de energie electrică pentru 2025: Facturile vor sări și mai rău în aer
Facturile românilor ar urma să sară și mai rău în aer. Asta pentru că în 2025 România va scădea și mai mult producția de ...
-
China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Ce sunt și la ce folosesc
O echipă de cercetători din China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Deși scopul exact al a ...
-
Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
Soldații nord-coreeni ai lui Kim Jong Un, trimiși să lupte în Ucraina de partea rușilor, folosesc o practică șocantă de ...
-
Oamenii de știință au identificat structuri gigantice necunoscute în adâncurile Pământului
Oamenii de știință au identificat structuri masive neașteptate în mantaua Pământului, la câțiva kilometri sub Oceanul Pa ...
-
Oceanele ating noi recorduri de temperatură. Descoperiri alarmante ale studiilor
Oceanele lumii au fost în 2024 mai calde comparativ cu oricare alt an de la începerea măsurătorilor, a constatat un stud ...
-
Descoperire de senzație: Comori ascunse în al Doilea Război Mondial, au ieșit la lumină dintr-o catedrală
Un set de obiecte regale din secolul al XVI-lea, ascuns sub o scară timp de aproape un secol, a fost recuperat din Cated ...
-
Anul 2025 se preconizează sumbru pentru afaceri: Antreprenorii români îngheață investițiile
Mare parte dintre firmele din România vor îngheţa investiţiile în acest an, pe fondul provocărilor fiscale şi incertitud ...
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă ...
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de c ...
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani ...
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta ...
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada ...
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, români ...
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește străm ...
-
Beneficiile promovării școlilor profesionale pentru formarea unor muncitori profesioniști
Într-o economie globalizată, care se confruntă cu schimbări rapide și nevoi tot mai diversificate, școlile profesionale ...
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung obser ...
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizato ...
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o ...
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătes ...
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi ...
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri d ...
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapn ...
-
O ipoteza controversată: capul Sfinxului din Egipt ar fi fost locul de aterizare și decolare a unui OZN
Originea Sfinxului continuă să fie un subiect intens dezbătut, iar data construcției, autorii și scopul său real rămân p ...
-
Un pahar de lapte pe zi reduce riscul de cancer intestinal cu aproape 20%
Într-o lume în care vegetarianismul devine o modă aproape impusă cu forța, oamenii de știință vin cu vești uriașe despre ...