Primaria Istanbul promovează reciclarea, oferind bilete contra plastic pe mijloacele de transport

Postat la: 22.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Primaria Istanbul promovează reciclarea, oferind bilete contra plastic pe mijloacele de transport

Sticle din plastic şi doze de răcoritoare în schimbul unui credit pentru transportul public. Aceasta este oferta pe care Primăria din Istanbul a lansat-o recent pentru a promova reciclarea, apelând direct la buzunarul consumatorilor, relatează vineri EFE.

Primele trei maşini de reciclare au început să funcţioneze într-o staţie de metrou, unde pot fi introduse cutii de băuturi răcoritoare şi sticle din plastic de diferite dimensiuni. Pentru 20 de cutii se primeşte un credit în valoare de 80 cenţi de euro, preţul unei singure călătorii. Consumatorii pot introduce sticle din plastic şi cutii din metal în acelaşi aparat în care îşi încarcă şi abonamentul de transport ce poate fi folosit pe autobuz, metrou, sau tramvai în oraşul Istanbul.

Cu cât sunt introduse mai multe sticle sau cutii cu atât creditul primit va fi mai mare pentru a putea fi încărcată cartela. "Cu aceste maşini inteligente şi departamentul nostru de gestionare a deşeurilor putem contribui la protejarea mediului", a anunţat Primăria într-un comunicat. Autorităţile preconizează să-i premieze pe cei care reciclează cel mai mult în decurs de un an, oferindu-le călătorii gratuite şi bilete la evenimente culturale.

Iniţiativa încearcă să promoveze reciclarea, în faţa cifrelor alarmante înregistrare de Turcia, unde fiecare persoană generează anual 90 de kilograme de deşeuri din plastic, în timp ce media în Uniunea Europeană este de 72 de kg de persoană. Proiectul se află încă în fază preliminară prin introducerea celor trei dispozitive, deşi Primăria preconizează să instaleze alte 20 până la sfârşitul anului.

loading...
PUTETI CITI SI...