Primar amendat de Inspecția în Construcții: a autorizat case gata construite

Postat la: 12.06.2019 10:41 | Scris de: ZIUA NEWS

Primar amendat de Inspecția în Construcții: a autorizat case gata construite

Primarul Timișoarei a fost amendat de Inspectoratul de Stat în Construcții, cu suma de 10.000 de lei, pentru autorizarea unor vile după ce acestea au fost construite ilegal, pe o zonă verde.

Inspectoratul de Stat în Construcții a descoperit că Primăria Timișoara a emis, la începutul acestui an, patru autorizații de construire pentru vile care erau deja ridicate ilegal pe un spațiu care în planul urbanistic general apare ca zonă verde și era interzisă ridicarea de construcții, toate cele patru autorizații fiind semnate de primarul Nicolae Robu, notează Pressalert.ro. Toate autorizațiile au fost emise în data 8 ianuarie 2019 pentru vilele, parter plus etaj, construite pe strada Grădinarilor. Sunt clădiri cochete, dichizite, locuite.

"Din motorul de căutare Google Earth Pro, cât și site-ul geoportal.ancpi.ro, aerografiere 2016 - 2018, se observă faptul că la momentul emiterii autorizației de construire, la imobil ulîn cauză se aflau construcții edificate. Planul de amplasament și delimitare a imobilului și planul topografic nu prezintă și geometria imobilului existent pe parcelă așa cum reiese din site-ul geoportal.ancpi.ro, aerografiere 2016-2018. Conform site google maps pro acestea existau în teren începând cu anul 2017", se arată în procesul verbal de control al Inspectoratului de Stat în Construcții. Alte nereguli au fost constate și la o altă autorizație de construire verificată de ISC anul acesta, constatându-se, mai arată sursa citată, și că nu s-a respectat distanța minimă de 6 m față de construcția din vecinătate, iar în consecință, semnatarul autorizațiilor, edilul Timișoarei, a fost amendat.

loading...