Primăria din Vilnius aduce marea mai aproape. Plajă amenanjată în centrul oraşului

Postat la: 25.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Primăria din Vilnius aduce marea mai aproape. Plajă amenanjată în centrul oraşului

Primăria din Vilnius a organizat o plajă în mijlocul oraşului pentru lituanienii care nu pot pleca la mare. Aflată la trei ore de litoral, capitala Lituaniei aduce localnicilor și turiștilor experiența unei adevărate stațiuni de pe litoral, deschizând o plajă cu nisip în inima orașului.

Vilnius oferă deja un set întreg de obiective și activități. Edilii doresc să încurajeze petrecerea zilelelor caniculare de vară în oraș. Extrem de imaginativă, conducerea locală a creat o versiune a singurului lucru care îi lipseşte fizic: marea. Deosebit de creativi, edilii locali au pus un panou prin care anunţă că înotatul e interzis, pentru că există rechini.

Orașul și-a arătat creativitatea în timpul pandemiei. A lansat o săptămână a modei cu mască. Plaja s-a realizat prin aducerea a 300 mc de nisip. A fost creată de autoritățile locale împreună cu „Telia Lituania", unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicații, IT și TV din țară. Proiectul tratează, în mod creativ, una dintre cele mai grele consecințe ale carantinei - restricţionarea libertăţilor de călătorie și stricarea planurilor de vacanță. Primarul orașului, despre iniţiativă „Dacă oamenii din Vilnius nu pot merge la mare, atunci marea va veni la Vilnius" - spune primarul orașului Remigijus Šimašius.

În 23 iunie, Piața Lukiškės, cea mai mare piață din oraș, se va transforma într-o „Plajă deschisă". Nisipul alb, potecile din lemn, șezlongurile, turnul de salvare și cabina de schimb a hainelor vor invita vizitatorii să experimenteze "Hai, la Vilnius, în vacanța de vară!" „Nu am putut ignora faptul că mulți oameni au fost nevoiți să-și schimbe drastic vacanța deja planificată din cauza carantinei", a spus Šimašius.

Pentru că plaja fără mare nu există, primarul, cu sprijinul unei companii de telecomunicaţii, a adus un ecran uriaş prin care se transmit undele şi sunetele relaxante ale Mării Baltice, în timp ce seara programul va include filme, seriale populare și concerte. Pentru cei care doresc să amestece atmosfera de plajă cu munca, plaja va oferi mese cu Wi-Fi gratuit și prizele electrice, invitând localnicii să își ia timp de „lucru". Duminică, zona va fi dedicată familiilor - programe speciale pentru copii vor fi difuzate pe ecran, în timp ce animatorii îi vor distra pe tineri.

loading...
PUTETI CITI SI...