Preşedintele Consiliului European: "Nu este momentul pentru introducerea paşapoartelor de vaccinare"

Postat la: 17.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Preşedintele Consiliului European:

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, consideră că ar putea fi introdus la un moment dat un „paşaport de vaccinare" împotriva coronavirusului, dar nu este cazul acum, anunță dpa.

Într-un interviu acordat astăzi programului olandez de televiziune „Buitenhof", Michel a declarat că dezbaterea este „foarte pertinentă", dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut marţi crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului. El a trimis o scrisoare în acest sens Comisiei Europene.

Potrivit lui Michel, există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul: mai întâi „trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni". El a explicat pentru Buitenhof că dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea „produce o frustrare uriaşă în Europa" şi în alte părţi ale lumii.

Preşedintele Consiliului European a apreciat însă, ca răspuns la o întrebare, că „nu exclude" ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi. „Subiectul este sensibil în multe ţări europene", a recunoscut Michel.

loading...
PUTETI CITI SI...