Petre Roman este foarte preocupat de scădera nivelului apei în Marea Caspică

Postat la: 21.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Petre Roman este foarte preocupat de scădera nivelului apei în Marea Caspică

Scăderea alarmantă a nivelului apei în Marea Caspică a fost un motiv de îngrijorare serioasă în ultimii ani, iar viitoarea conferință climatică COP29 este de așteptat să atragă atenția atât de necesară asupra acestei probleme stringente, a declarat fostul premier român Petre Roman la întâlnirea de înalt nivel „Cale către COP29: un viitor durabil și rezilient", la Baku.

„Scăderea nivelului Mării Caspice în ultimii ani este o problemă de mare îngrijorare", a declarat Roman. „Au fost exprimate diverse opinii, dar cred că este esențial să găsim o soluție la această problemă și să găsim modalități de a reglementa situația." Roman a subliniat că nivelul apei din Marea Caspică a scăzut cu aproximativ doi metri.

„Bazinele de apă din întreaga lume scad, iar Marea Caspică nu face excepție", a explicat el. „Există mai multe motive pentru aceasta, inclusiv fluxul redus al râurilor care se varsă în Marea Caspică și consecințele încălzirii globale. În bazinele închise, fluctuațiile nivelului apei sunt întotdeauna vizibile." Fostul premier a subliniat că există lacuri în întreaga lume care se confruntă cu situații și mai grave.

„Fluviul Volga este cel care previne o scădere drastică a nivelului apei în Marea Caspică", a menționat el. „Cu toate acestea, în ultimii ani, nivelul apei răului Volga a scăzut și el."

loading...
PUTETI CITI SI...