Performanță remarcabilă a elevelor din clasa a IX a C de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti"

Postat la: 29.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Performanță remarcabilă a elevelor din clasa a IX a C de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti

În perioada 26-28 mai 2023, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu, s-a desfășurat Ediția a XVIII a Concursului Internațional „Orpheus", concurs la care au participat elevi din clasele CP - XII din școlile și liceele de profil artistic.

Concursul a fost organizat pe mai multe secțiuni : „Arta Actorului", „Arte Vizuale", „Muzică" și „Eseuri Literare".

Membrii juriului fiecărei secțiuni au avut o misiune dificilă deoarece toți concurenții au avut prestații excelente, fiind evident nu doar faptul că sunt foarte talentați, ci și faptul că s-au pregătit serios pentru acest concurs de prestigiu.

O mențiune aparte se impune a fi făcută despre secțiunea „Arta Actorului" deoarece Ediția a XVIII a Concursului Internațional „Orpheus" a fost dominat autoritar de talentatele eleve din Clasa a IX a C - Secția „Arta Actorului", din cadrul Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti".

Din cele 3 eleve ale doamnei diriginte ILIESE ANCA IOANA, care au participat la concurs, două au urcat pe podium pe locurile II și III, iar a treia a obținut o mențiune.

După o luptă strânsă, obținând 96 de puncte din totalul de 100, pe locul II s-a clasat DURGHEU BIANCA MARIA, fiind urmată de către colegele ei de clasă BORCAN FLAVIA, pe locul III și BURLACU BIANCA, mențiune.

Performanța tinerelor actrițe este lăudabilă, având în vedere faptul că membrii juriului au fost deosebit de exigenți cu prilejul punctării ambelor repertorii (individual și improvizat), fiind foarte atenți la modul în care acestea au interpretat fabula, povestea din literatura națională sau universală și poezia.

Deși toate cele trei tinere actrițe sunt foarte talentate, performanța lor deosebită nu ar fi fost posibilă fără îndrumarea atentă și profesionistă, atât a doamnei diriginte ILIESE ANCA IOANA, profesor la disciplina „Arta Actorului", precum și a tuturor celorlalți profesori din cadrul Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti" care predau la Clasa a IX a C.

loading...
PUTETI CITI SI...