Percheziţii în Olt şi Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală

Postat la: 12.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Percheziţii în Olt şi Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiștii cercetează două persoane bănuite de evaziune fiscală. 13 percheziții domiciliare sunt efectuate, la această oră, în Olt și Teleorman, în vederea probării activității infracționale a celor doi.

"În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 13 percheziţii pe raza judeţelor Olt şi Teleorman, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale ale unor persoane juridice, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală", anunţă Poliţia Română.

În perioada 2010 - 2016, doi bărbaţi, de 21 şi de 52 de ani, ambii din oraşul Drăgăneşti - Olt, fiind administratori la mai multe societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale acestora facturi fiscale de achiziţii mărfuri, care nu aveau la bază operaţiuni reale. Totodată, aceştia nu ar fi evidenţiat în documentele contabile veniturile obţinute în totalitate.

Prin această modalitate, cei doi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei. 6 persoane urmează să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

loading...
PUTETI CITI SI...