Papa Francisc lovește la temelia Bisericii Catolice: "Cuplurile homosexuale ar putea fi binecuvântate deși sunt în mod obiectiv păcătoase"

Postat la: 04.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Papa Francisc lovește la temelia Bisericii Catolice:

Papa Francisc a sugerat că ar fi deschis ideii ca Biserica Catolică să binecuvânteze cuplurile de același sex. Răspunzând unui grup de cardinali care i-au cerut un răspuns clar în această privință, el a spus că orice cerere de binecuvântare ar trebui tratată cu „caritate pastorală".

„Nu putem fi judecători care doar neagă, resping și exclud", a spus el. Totuși, Papa a mai spus că Biserica consideră în continuare că relațiile între persoane de același sex sunt „în mod obiectiv păcătoase" și că nu va recunoaște căsătoria între persoane de același sex. Declarația a fost făcută înainte de o adunare importantă care va începe miercuri la Vatican și va discuta despre viitorul bisericii.

În Biserica Catolică, o binecuvântare este o rugăciune, de obicei rostită de un preot, prin care se cere ca Dumnezeu să privească favorabil persoanele care sunt binecuvântate. Episcopii din mai multe țări, printre care Belgia și Germania, au început să permită preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex, însă poziția oficială a autorităților bisericești a rămas neclară.

loading...
PUTETI CITI SI...