OUG pentru ca pacienţii care apelează la clinici private să plătească mai puţin

Postat la: 25.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

OUG pentru ca pacienţii care apelează la clinici private să plătească mai puţin

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care pacienţii care apelează la clinici private să plătească mai puţin, respectiv doar diferenţa dintre tariful practicat de acel furnizor şi tariful decontat de Casa Naţională de Sănătate (CNAS).

„Adoptăm în şedinţa de astăzi un proiect prin care asigurăm drepturile pacienţilor care aleg serviciile oferite de clinici private. Prin completarea legislaţiei reglementăm faptul că persoanele asigurate care apelează la servicii medicale oferite de clinici private vor plăti numai diferenţa dintre tariful practicat de acel furnizor şi tariful decontat de CNAS.

De asemenea ne asigurăm că pacienţii vor fi informaţi corect în prealabil, cu privire la costul serviciilor medicale fiind evidenţiate separat sumele decontate de către stat şi cele plătite din fondul proprii. Astfel persoana asigurată va cunoaşte din timp costurile unei intervenţii sau ale unui tratament", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că pacienţii se pot adresa furnizorilor care nu percep contribuţii personale sau aplică un cost mai mic. „În cazul în care nu are posibilitatea plăţii contribuţiei personale se poate adresa unui alt furnizor care nu percepe contribuţie personală sau aplică un cost mai mic pentru acelaşi tip de servicii. Ministerul Sănătăţii a finalizat acest proiect de act normativ după consultări cu asociaţiile pacienţilor şi furnizorii privaţi de servicii medicale", a conchis Dăncilă.

loading...
PUTETI CITI SI...