Orgii satanice: 100 de violuri probate in dosarul fostului episcop de Huși

Postat la: 23.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Orgii satanice: 100 de violuri probate in dosarul fostului episcop de Huși

Fostul Episcop, Cornel Onilă, este mai hotărât ca niciodată să atace la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), condamnarea de 8 ani de închisoare, abia primită în dosarul agresiunilor de la Seminar, însă sentința penală dată de Curtea de Apel Galați, scăpată în spațiul public, este de-a dreptul devastatoare pentru fostul ierarh al Hușilor.

Pe nu mai puțin de 55 de pagini, instanța a notat aspecte greu de închipuit, vorbind despre o sută de violuri probate cu 80 de mijloace de probă. 40 de martori au fost audiați și au jurat cu mâna pe biblie că spun adevărul. Ceea ce însă a observat și instanța, notând în concluziile finale, este faptul că mai mulți martori, care activează în Eparhia locală, au fost mult mai reținuți în dezvăluiri când au vorbit în sala de judecată, întrucât inculpatul Onilă era prezent, se uita la ei scrutător, iar aceștia încă au o reținere sau o sfială față de el, scrie Vremea Nouă.

Puținii susținători ai fostului episcop Cornel Onilă, care au rămas să îi ia apărarea cu vehemență și să susțină varianta potrivit căreia acesta ar fi, de fapt, victima unei conspirații fără precedent, vor avea o mare problemă când vor lectura pe îndelete sentința penală, dată de Curtea de Apel Galați. Chiar dacă fostul episcop a cerut ca procesul să fie secretizat, iată că s-a aflat, totuși, și condamnarea, dar și toate aspectele reținute de instanța de judecată. În cele 55 de pagini, instanța a sintetizat drama de la Huși, unde cel puțin trei seminariști fără apărare au fost victime sigure pentru cele mai autoritare fețe din Episcopia Hușilor din această perioadă, episcopul Onilă și arhimandritul Sebastian Cristi Jitaru. Judecătorii vorbesc despre dovedirea cu 80 de mijloace de probă a o sută de violuri, comise în perioada 2015 - 2017, dar și despre Jitaru, ca fiind nu doar un abuzator sinistru, dar și un șantajist nu doar al episcopului, ci și al seminariștilor. Pentru șantajarea episcopului se folosea de filmulețele făcute de seminariști, la sugestia și cu tehnica achiziționată de el, iar pe seminaști îi șantaja cu tot ceea ce ei, naivi, i se confesau lui, la așa-zisele spovedanii, mai susține sursa citată.

loading...
PUTETI CITI SI...