Orban: Nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul la Casa de Asigurări de Sănătate

Postat la: 07.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Orban: Nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul la Casa de Asigurări de Sănătate

Premierul Ludovic Orban spune că nu există în buget sumele necesare până la finalul acestui an nici pentru finanţarea programelor de sănătate și pentru bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

"Nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei. Şi aşa, evident, nu sunt bani de salarii", a precizat Orban, într-o conferinţă de presă la Ministerul Sănătății, unde a participat la preluarea mandatului de către Victor Costache.

Premierul a anunţat, joi, că vor fi schimbate conducerile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ale Institutului Fundeni.

Ludovic Orban a vorbit şi despre taxa de clawback, despre care spune că este „un inhibitor al dezvoltării pieţei".

„Taxa clawback, aşa cum a fost gândită, a devenit cel mai mare inhibitor pentru dezvoltarea pieţei de medicamente pentru că a ajuns la 26 - 27 la sută din cauza faptului că au crescut costurile pentru medicamentele compensate şi gratuite în condiţiile în care a fost menţinută aceeaşi anvelopă bugetară" a mai spus Orban.

Premierul a precizat că sunt peste 2000 de medicamente care au fost retrase de pe piaţă după aplicarea taxei „oarecum în pauşal".

loading...
PUTETI CITI SI...