OMS, avertisment sumbru: "Pandemia de coronavirus se accelerează. Trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive"

Postat la: 24.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

OMS, avertisment sumbru:

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu ne dau vești bune în ceea ce privește pandemia de coronavirus, aceștia anunțând că este observată chiar o "accelerare" la nivel mondial. Potrivit ultimelor informații făcute publice de OMS, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns 372.000.

A fost de nevoie de doar 67 de zile de la primul caz raportat de infecție cu noul coronavirus pentru a se ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru a doua sută de mii şi doar patru zile pentru a treia sută de mii de cazuri confirmate. În astfel de condiții critice, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, totuși, că încă este posibil să fie schimbată „traiectoria".

"Ceea ce contează cel mai mult este ceea ce facem. Nu poţi câştiga o partidă de fotbal apărându-te. De asemenea, trebuie să ataci", a spus șeful OMS într-o conferinţă pe care a susținut-o alături de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, lansînd o campanie de "a da cu piciorul în coronavirus" alături de fotbalişti.

Interdicțiile de circulație și distanțarea socială rămân o modalitate importantă de încetinire a răspândirii COVID-19, dar este vorba despre „măsuri defensive care nu ne vor ajuta să câştigăm". "Pentru a câştiga, trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive şi ţintite - testarea fiecărui caz suspect, izolarea şi îngrijirea fiecărui caz confirmat şi urmărirea şi carantinizarea fiecărui contact strâns", a adăugat acesta.

loading...
PUTETI CITI SI...