OFICIAL: Metroul Drumul Taberei va fi inaugurat marţi, 15 septembrie

Postat la: 14.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

OFICIAL: Metroul Drumul Taberei va fi inaugurat marţi, 15 septembrie

Metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat marţi, 15 septembrie, a anunţat luni ministrul Transporturilor Lucian Bode.

„Vă informez că suntem pregătiţi să dăm în trafic cu călători Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor, în cursul zilei de mâine, 15 septembrie", a anunţat Lucian Bode. „După semnarea celor două procese verbale de recepţie la terminarea lucărilor, respectiv la punerea în funcţiune, pe data de 11 septembrie, am anunţat public că Metrorex va realiza o serie de activităţi administrative astfel încât începând cu data de 15 septembrie Magistrala M5 să fie dată în exploatare cu călători în condiţii de siguranţă şi confort", a precizat ministrul.

Întrebat de premierul Ludovic Orban dacă există garnituri de tren şi personalul necesar, iar toate sistemele sunt funcţionale, ministrul Lucian Bode a răspuns „categoric da". Ulterior, Lucian Bode a scris pe Facebook că magistrala de metrou Drumul Taberei va fi dată în funcţiune marţi, începând cu ora 12:00.

„După ani de aşteptare, sunt bucuros să anunţ public că mâine, începând cu ora 12:00, magistrala de metrou M5 va fi dată în funcţiune. Ca să ajungem în această etapă nu a fost deloc uşor. A fost nevoie să depăşim, împreună cu colegii de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi implicit cu cei de Metrorex SA, o serie de bariere, începând de la cele birocratice, la cele administrative. Astfel, astăzi, putem spune că povestea lucrărilor de la magistrala M5 s-a încheiat. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la bucuria pe care o împărtăşim alături de toţi bucureştenii, şi nu numai!", a scris Bode pe Facebook.

loading...
PUTETI CITI SI...