Noul coronavirus şi teoriile conspiraţiei. Jumătate dintre români cred că virusul a fost creat în laborator, iar 22% aşteaptă ajutor de la China

Postat la: 31.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Noul coronavirus şi teoriile conspiraţiei. Jumătate dintre români cred că virusul a fost creat în laborator, iar 22% aşteaptă ajutor de la China

Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde a realizat un sondaj de opinie pe tema "Percepţii publice referioare la virusul Covid 19". Au participat 950 de subiecţí, iar marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

La întrebarea "Dumneavoastră personal sunteţi mai degrabă îngrijorat sau nu de direcţia în care se îndreaptă ţara?", 82 la sută din subieţi au declarat că sunt mai degrabă îngrijoraţi. Apoi, la întrebarea "Din punctul dumneavoastră de vedere autorităţile din România au facut tot ceea ce trebuia pentru a preveni şi a proteja cetăţenii români?", răspunsurile sunt împărţite în mod egal cu câte 45 la sută între cei care cred că "da" şi cei care cred că "nu".

În plus, în proporţie de peste 50 la sută românii cred că coronavirusul a fost creat artificial atunci când au fost întrebaţi "Dumneavoastră personal credeţi că acest virus a apărut prin transferul de la animal la om (varianta oficială) sau credeţi că a fost creat în laborator?". Mai mult aproape trei sferturi dintre români cred că Uniunea Europeană putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului în Europa, dar că acum, în plină epidemie, ajutorul trebuie să vină de la China şi nu de la UE.

Oricum, conform sondajului, persoana de încredere în această criză este Raed Arafat, 54% din persoanele intervievate afirmând că au multă încredere în şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

loading...
PUTETI CITI SI...