Nicuşor Dan: Vinovaţi pentru secarea lacului din Parcul Circului sunt funcţionarii primăriei

Postat la: 12.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Nicuşor Dan: Vinovaţi pentru secarea lacului din Parcul Circului sunt funcţionarii primăriei

Deputatul USR Nicuşor Dan consideră că vinovaţi pentru secarea lacului din Parcul Circului sunt funcţionarii primăriei care au dat PUZ şi autorizaţie de construire fără studiu geotehnic unui bloc din apropierea parcului, a cărui fundaţie obturează izvorul subteran care alimentează lacul.

"Vinovaţi pentru secarea lacului din Parcul Circului sunt funcţionarii primăriei care au dat PUZ şi autorizaţie de construire fără studiu geotehnic (cu componentă hidrogeotehnică). Un studiu bine făcut ar fi arătat că fundaţia blocului obturează izvorul subteran care alimentează lacul. Pe lac creştea o specie protejată, pe cale de dispariţie, de lotuşi egipteni. De asemenea, pe lac trăia şi o specie de broaşte ţestoase. Singura soluţie acum este alimentarea artificială, din reţeaua de apă potabilă, care trebuie monitorizată. Primăria Sectorului 2 s-a obligat la asta acum câţiva ani, dar autorităţile îşi uită adesea promisiunile. Dat fiind că sursa iniţială de apă era termală, este de văzut dacă apa din reţea este suficientă. Exact aceasta este treaba departamentelor responsabile din primărie, nu să pună panseluţe de cinci, şase ori pe an", a scris sâmbătă Nicuşor Dan, pe facebook.

În opinia sa, protestul şi instanţa sunt singurele modalităţi prin care cetăţenii se pot face ascultaţi de autorităţi. Aproximativ 200 de persoane au protestat, sâmbătă, în Parcul Circului pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra scăderii dramatice a nivelului apei din lacul aflat în parc.

loading...
PUTETI CITI SI...