Încă un preot a fost inculpat în dosarul de agresiune sexuală al fostului episcop de Huşi

Postat la: 22.05.2020 15:32 | Scris de: ZIUA NEWS

Încă un preot a fost inculpat în dosarul de agresiune sexuală al fostului episcop de Huşi

Dosarul de agresiune sexuală al fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă, primește o nouă filă după ce chiar cel care l-a șantajat înaltul prelat a devenit inculpat.

Sebastian Jitaru avusese calitatea de suspect, numai că în această dimineață i s-a adus la cunoștință, de către procurori, că este inculpat în acest dosar. Jitaru și Onilă, fostul episcop al Hușilor, vor fi prezentați judecătorilor, iar aceștia cer arestarea preventivă a celor doi. Sebastian Jitaru - fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi - este cel care l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, spunându-i că se află în posesia unei înregistrări în care acesta întreţinea relaţii sexuale cu un tânăr preot. Jitaru i-a cerut, la schimb, lui Onilă, postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor.

Un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor, atunci când Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-au cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare. Pe imagini ar fi apărut fostul episocop al Hușilor în timp ce întreţinea relaţii homosexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui. Ulterior, cei trei preoţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare. În vara anului trecut, procurorii au solicitat redeschiderea dosarului în care Corneliu Onilă a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

„Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză", se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor.

loading...