În tancurile petroliere aflate pe mări și oceane se află o cantitate record de țiței rusesc!

Postat la: 24.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

În tancurile petroliere aflate pe mări și oceane se află o cantitate record de țiței rusesc!

Aproximativ 62 de milioane de barili de țiței Ural, o cantitate record, se află în nave pe mări și oceane, arată datele firmei de analiză energetică Vortexa, în timp ce comercianții se străduiesc să găsească cumpărători.

Statele Unite și alte țări au interzis importurile de țiței și produse petroliere rusești, din cauza invaziei în Ucraina, iar alte state au evitat să achiziționeze încărcături, de teama unor viitoare sancțiuni, scrie Reuters. Comisia Europeană ia în considerare un embargo asupra petrolului rusesc, dar negocierile sunt îngreunate de opoziţia Ungariei. Volumul de țiței Ural aflat pe apă este triplu față de media de dinainte de război, a transmis Vortexa, iar exporturile de petrol rusesc pe mare au scăzut la 6,7 milioane de barili pe zi (bpd) în luna mai, cu aproximativ 15% mai puțin față de cei 7,9 bpd din februarie.

"Cifrele principale, care arată că exporturile rusești sunt încă relativ puternice, nu spun întreaga poveste", a declarat Clay Seigle, strateg în domeniul energiei cu sediul la Houston. "Petrolul rusesc pe mare continuă să se acumuleze". Numărul de încărcături aflate pe mare fără o destinație stabilită este de 15% din total, de asemenea, un nou record, a adăugat Seigle. O parte din petrol ar putea fi în tranzit către cumpărători nedeclarați, în timp ce altele ar putea fi încărcături nevândute. Cea mai mare cantitate de țiței rusesc s-a îndreptat către Asia, în principal India și China, în timp ce volumele către Europa au crescut, de asemenea, înainte de interdicție.

loading...
PUTETI CITI SI...