În SUA se trage cu arme de foc în plină stradă fără motive. Se discută iar despre confiscarea armelor

Postat la: 12.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

În SUA se trage cu arme de foc în plină stradă fără motive. Se discută iar despre confiscarea armelor

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, cu un cazier judiciar extins, a împuşcat şi rănit marţi trei persoane într-o populară zonă de alimentaţie publică din centrul oraşului Atlanta din SUA, înainte de a fi împuşcat de un ofiţer de poliţie şi luat în custodie, au declarat autorităţile. Incidentele au facut sa se discute din nou despre confiscarea armelor de foc de la populatie.

Victimele, toate trei în viaţă şi tratate la spitalele din zonă, sunt un bărbat de 47 de ani, o femeie de 69 de ani şi o femeie de 70 de ani. Se aşteaptă ca toţi să supravieţuiască, au declarat autorităţile. "Aceasta este o zonă aglomerată. Aici lucrează oamenii şi aici iau masa în timp ce sunt la serviciu, aşa că era o mulţime de oameni la prânz şi era destul de activă", a declarat primarul Andre Dickens.

Poliţia a început să primească apeluri la scurt timp după ora 14:15, semnalând focuri de armă în zona de alimentaţie publică din Peachtree Center, un centru de spaţii de birouri şi magazine, a declarat şeful Poliţiei din Atlanta, Darin Schierbaum, în cadrul conferinţei de presă. Suspectul ar fi intrat în food court înarmat cu un pistol şi a avut o "scurtă altercaţie" cu o persoană înainte de a o împuşca, a declarat şeful Poliţiei, precizând ulterior că trăgătorul "a atacat fizic" persoana înainte de a o împuşca.

Suspectul a continuat apoi să împuşte alte două persoane care se aflau în zona de alimentaţie publică, a spus Schierbaum. Suspectul a fost apoi confruntat de un ofiţer de poliţie din Atlanta, care nu era în timpul serviciului. Ofiţerul l-a confruntat şi l-a împuşcat pe suspect, rănindu-l, a declarat şeful poliţiei. Un al doilea ofiţer a îndepărtat arma de la suspect, ajutându-l la dezarmarea acestuia.

Ofiţerul de poliţie din Atlanta "a acţionat decisiv, s-a pus în pericol şi a pus capăt acestei ameninţări pentru comunitate", a declarat Schierbaum. Suspectul este un infractor condamnat care a făcut închisoare pentru un jaf armat şi are "11 cicluri de arestări anterioare", a declarat şeful Poliţiei. "Acesta este un individ care nu ar fi trebuit să deţină niciodată o armă şi un individ care nu ar fi trebuit să pună în pericol această comunitate", a adăugat acesta.

Autorităţile lucrează pentru a determina cum ar putea avea suspectul legătură cu individul pe care l-a atacat prima dată. Poliţia nu a împărtăşit alte detalii de identificare despre suspect. Biroul de Investigaţii din Georgia va conduce ancheta în acest caz. Peachtree Center, situat în inima centrului oraşului, se mândreşte cu peste "1,5 milioane de metri pătraţi" de spaţii de birouri în patru clădiri, precum şi cu 50 de restaurante şi magazine de vânzare cu amănuntul şi trei hoteluri, potrivit site-ului său.

Clădirea a fost închisă după schimbul de focuri, dar a fost redeschisă până marţi după-amiază târziu, a declarat primarul. El avertizase anterior locuitorii să "evite zona".

La puţin peste două ore după ce a avut loc împuşcătura, un alt bărbat din Atlanta l-ar fi ameninţat cu arma pe şoferul unui autobuz de navetişti, conducând poliţia într-o urmărire la o oră de vârf, în timp ce mai mult de o duzină de pasageri au rămas în vehicul. Suspectul în acest caz a fost reţinut, iar o persoană care a fost găsită împuşcată în autobuz a murit, a declarat poliţia. Autorităţile au declarat că nu cred că cele două incidente au legătură între ele.

"Astăzi a fost o zi foarte activă, dar permiteţi-mi să fiu clar, vorbim despre violenţa armată care este rezultatul faptului că prea mulţi oameni au arme în mâini", a declarat primarul Dickens într-o conferinţă de presă de seară care a urmat deturnării autobuzului.

"Vorbim despre oameni care nu ar fi trebuit să fie pe străzi cu arme", a adăugat. "Cred că sănătatea mintală va juca un rol în unele dintre aceste lucruri, dar vorbiţi despre prea multe arme în mâinile unor persoane care nu ar trebui să aibă arme. Prea multe arme pe străzile noastre, prea multe arme în casele noastre, prea multe arme în şcolile şi autobuzele noastre", a spus primarul. „Deci acesta este în mod clar un indiciu că trebuie făcut ceva mai mult", a mai spus primarul.

loading...
PUTETI CITI SI...